Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Niežtinčios akys atskleidė neįtikėtiną būklę: moteris tapo alergiška savo pačios mėnesinėms

Kuomet 28-erių Georginai Jelley netikėtai ėmė niežėti akys ir skaudėti galvą, moteris palaikė tai alergija nuo skalbinių ploviklio. Vis dėlto, kai simptomai pradėjo kartotis kas mėnesį, Georgina suprato – iš tiesų ji alergiška savo pačios mėnesinėms, rašo „The Sun“.
Akių niežėjimas
Akių niežėjimas / Shutterstock nuotr.

Šių metų balandį 28-erių britė, parekomendavus gydytojui, vietoje kontraceptinių injekcijų pradėjo naudoti kontraceptinę spiralę. Praėjus vos trims savaitėms, moteriai pasireiškė itin nemalonūs simptomai.

„Akyse jaučiau tokį keistą deginimo pojūtį. Jos buvo tokios raudonos, atrodė, lyg dėvėčiau akių kaukę. Tai paveikė mano regėjimą. Skausmas buvo toks didžiulis. Mano skruostai taip pat buvo raudoni“, – pasakoja Georgina, be kita ko, jautusi ir siaubingą galvos skausmą.

Išsigandusi, jog tai gali būti kažkas rimto, vieno vaiko mama kreipėsi į savo šeimos gydytoją. Šis jai paskyrė geriamųjų steroidų ir antihistamininių vaistų. Po kelių dienų simptomai moteriai sumažėjo.

Visgi po 3 savaičių varginantys bėrimai ir skausmai sugrįžo – ir dar stipresni. Britę kamavo toks stiprus skausmas, kad ji nedelsiant buvo nukreipta pas akių specialistą. Moteriai atlikta magnetinio rezonanso tomografija, kad būtų atmesta grėsmingesnė diagnozė, pavyzdžiui, auglys.

Tyrimų rezultatai nieko blogo neparodė, todėl gydytojai padarė išvadą, kad Georginos simptomai atsirado dėl ypač agresyvios egzemos. Tiesa, pati pacientė su tuo nesutiko.

„Gydytojai man nuolat kartojo, kad tai tik egzema, ir bandė duoti steroidų jai gydyti. Bet aš tiesiog žinojau, kad tai ne ji“, – tikina 28-metė.

Kuomet po 3 savaičių simptomai sugrįžo dar kartą, moteriai dingtelėjo – alerginė reakcija jai pasireikšdavo būtent per mėnesines.

Pradėjusi domėtis tuo plačiau, Georgina nusprendė, kad jai pasireiškė padidėjęs jautrumas progesteronui. Tai reta būklė, sukelianti alergines reakcijas moters menstruacinio ciklo metu, kai išsiskiria kiaušinėliai.

Šiuo metu britė dar laukia, kad šeimos gydytojas oficialiai patvirtintų šią diagnozę.

Per tą laiką Georginai buvo pašalinta kontraceptinė spiralė, ji sugrįžo prie anksčiau naudotų kontraceptinių injekcijų. Nuo tada nė vienas iš sekinančių simptomų moteriai nepasikartojo.

„Kai sužinojau apie šią būklę, buvau tokia nustebusi. Šokas ima pagalvojus, kad iš tikrųjų esu alergiška savo pačios mėnesinėms“, – dabar sako britė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?