Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po kaklo skausmu 11-mečiui slėpėsi vėžys: auglys smegenyse priminė aštuonkojį

Kaip ir daugelis jo amžiaus jaunuolių, 11-metis Ronnie Hood savaitgalius leisdavo palinkęs prie telefono ir žaisdamas vaizdo žaidimus. Taigi, kai berniukas ėmė jausti skausmą kakle, jo šeimos gydytojas pamanė, jog dėl to kalta netaisyklinga laikysena. Visgi realybė pasirodė esanti daug baisesnė.
Vaikas reanimacijoje.
Vaikas reanimacijoje. / 123RF.com nuotr.

Ronnie diagnozuotas mirtinas vėžys, „kaip aštuonkojis“ išaugęs aplink jo smegenų kamieną. Prognozės liūdnos – berniukui gyventi liko, ko gero, vos keli mėnesiai, rašo „Daily Mail“.

Jaunuolis nepakeliamą kaklo skausmą jautė kone metus. Kai tėvai galiausiai nuvedė jį pas šeimos gydytoją, berniukas buvo nukreiptas pas kineziterapeutą.

Visgi įvairūs fiziniai pratimai privertė jį „verkti iš skausmo“, o simptomai laikui bėgant niekaip nesušvelnėjo. Berniuko tėvai Vicky ir Nickas paprašė gydytojų atlikti jų sūnui magnetinio rezonanso tomografiją (MRT).

Vasario mėnesį atliktas tyrimas parodė, jog Ronnie smegenyse, netoli stuburo viršaus, yra aštuonkojo formos auglys. Tolesnė analizė atskleidė, kad tai difuzinė vidurio linijos glioma (DIPG) – retas smegenų vėžio tipas, kuriuo Jungtinėje Karalystėje per metus suserga tik apie 20–30 vaikų.

Dauguma pacientų nuo šio vėžio miršta per metus. Tik 2 proc. sergančiųjų lieka gyvi praėjus 5 metams po diagnozės.

„Kai gavome MRT rezultatus, negalėjome patikėti, kad jis serga smegenų vėžiu. Jautėmės taip, lyg mus būtų partrenkęs autobusas. Jis – gražus, pasitikintis savimi ir mylimas mažas berniukas, buvo gero sudėjimo ir sveikas. Kaip tai galėjo nutikti?“ – klausia 11-mečio tėtis Nickas.

Ronnie jau atlikta operacija ir radioterapija, tačiau kitos DIPG gydymo galimybės Jungtinėje Karalystėje yra ribotos.

Berniuko tėvai deda viltis į vaistą, vadinamą ONC201, kuris šiuo metu išbandomas Jungtinėse Valstijose ir parodė daug žadančius rezultatus kovojant su specifiniu naviko tipu, kurį turi ir Ronnie.

„Onkologas sakė, kad chemoterapija jo atveju nenaudinga. Šiuo metu, kad Ronnie būtų galima taikyti bet kokį kitą gydymą, auglys turi paaugti. Tai atrodo neproduktyvu. Stengiamės aktyviai pratęsti Ronnie gyvenimą. Nenorime sėdėti ir laukti, kol tai pasiims mūsų berniuką“, – tvirtina Nickas.

Ronnie šiuo metu vartoja dideles steroidų dozes, kad sumažintų naviką supantį patinimą. Dėl šių vaistų šalutinio poveikio berniuko veidas ir skrandis labai išsipūtė. Be kita ko, dėl steroidų vaikui kyla miego problemų, pasireiškia irzlumas.

„Per keturis mėnesius nuo tada, kai Ronnie buvo diagnozuotas DIPG, jo išvaizda kardinaliai pasikeitė. Nors jis dar gali vaikščioti bei kalbėti, tai darosi vis sunkiau“, – tikina Nickas, su žmona gyvenantis viltimi, jog mirtiną vėžį sūnui visgi pavyks įveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas