Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Surogacijai pasiryžusi pora liko apgauta: agentė už jų pinigus pirko keliones ir dizainerių drabužius

Sarasotoje, Floridos valstijoje, gyvenanti pora manė, kad jų pinigai buvo išmokėti vaiką nešiojančiai surogatinei motinai. Vietoj to, anot advokatų, jie buvo naudojami prabangiam gyvenimo būdui, automobiliams ir repo karjerai finansuoti, rašo „Yahoo News“.
Surogatinė motinystė
Surogatinė motinystė / 123RF.com nuotr.

Moterį, esančią viso to centre, apiplėšimu dabar iš viso kaltina 23 šeimos, gyvenančios Jungtinėse Valstijose ir Europoje. Bylą šiuo metu tiria FTB.

„Sergu keliomis autoimuninėmis ligomis, todėl manėme, kad tai būtų puikus būdas sukurti šeimą“, – apie tai, kodėl nusprendė ieškoti surogatinės motinos, pasakojo Sarasotoje gyvenanti Kelly Palladino.

Praėjusį rudenį ji su savo vyru Danieliu pasisamdė advokatą, per agentūrą susirado surogatę ir atliko embriono perkėlimą. Kad palengvintų mokėjimus surogatinei motinai, jie kreipėsi į Dominique Side, kuriai priklauso Hiustone įsikūrusi sąlyginio deponavimo įmonė.

Visgi maždaug po mėnesio D. Side nustojo mokėti jų surogatei. Kelly ir Danieliui susisiekus su moterimi, ši esą pažėrė daug pasiteisinimų, o vėliau ėmė išvis neatsakinėti.

Kai Kelly socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino savo patirtimi surogatinės motinystės paramos grupėje tėvams, ji sužinojo, kad D. Side taip pat yra pasielgusi ir su daugiau šeimų. Šiuo metu net 23 iš jų siekia prisijungti prie ieškinio prieš agentę ir susigrąžinti savo prarastas lėšas.

„Mano žinutė jiems – nepraraskite vilties. Kai išleidžiami pinigai, už juos kažkas įsigyjama, nesvarbu, ar tai būtų turtas, ar būstas, ar investicija, – sakė šeimų advokatė Marianne Roback. – Tas lėšas galima atsekti ir jos bus atsektos, jas bus galima grąžinti.“

Shutterstock nuotr./Apgaulė
Shutterstock nuotr./Apgaulė

Anot advokatų, D. Side panaudojo daugiau nei 6 milijonus dolerių, gautų iš skirtingų šeimų, siekdama finansuoti savo repo karjerą, sukurti muzikinį vaizdo klipą ir sumokėti už muzikos studiją, kuri dabar parduodama.

„Ji tai padarė žinodama, ką mes išgyvename. Tai nėra lengvas procesas, o to, kuo viskas pasibaigė, aš niekada negalėjau įsivaizduoti“, – sakė Kelly.

Advokatai taip pat tikina, kad pinigus D. Side leido prabangioms atostogoms, dizainerių kurtiems drabužiams ir brangioms transporto priemonėms. Trečiadienį moteris turėjo pasirodyti Hiustono federalinio teismo posėdyje, bet taip ir neatvyko.

Teisėjas paskelbė laikiną įsakymą įšaldyti D. Side banko sąskaitas ir turtą. FTB mano, kad nukentėjusiųjų galėtų būti šimtai. Jie sukūrė specialią interneto svetainę ir formą, kurią gali užpildyti potencialios aukos.

Kalbant apie Kelly ir jos vyrą, šeima susirado kitą sąlyginio deponavimo įmonę, kad galėtų sumokėti savo surogatei, tačiau jie vis dar bando susigrąžinti prarastas lėšas. Vasario mėnesį jiems turėtų gimti sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas