Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vėžį vyrui stebuklingai suuodė jo šuo: pavėlavus būtų miręs per kelias savaites

Dviejų vaikų tėtis atvirauja, jog būtų „miręs per kelias savaites“, jeigu jo augintinis nebūtų stebuklingai užuodęs jo IV stadijos vėžio. Dabar vyras džiaugiasi gavęs antrą šansą gyventi, rašo „The Sun“.
Glosto šunį
Glosto šunį / 123RF.com nuotr.

65 metų Markui Allenui prieš kelerius metus diagnozuotas agresyvus auglys. Gydytojai gyventi jam davė vos kelias savaites. Brutalus vėžys vyrui buvo išplitęs didžiojoje dalyje dešinės veido pusės.

Britas pripažįsta, jog ligos simptomus jis ignoravo kone metus. Visgi po kiek laiko dviejų vaikų tėvas ėmė pastebėti, kad jo šunelė, vardu Jessie, šalia jo pradėjo elgtis keistai: buvo neįprastai meili, nuolat baksnodavo jį su letena.

Iš pradžių Markas į tai nekreipė dėmesio. Tačiau dabar, žvelgdamas atgal, sako suprantantis, kad Jessie tokiu elgesiu bandė perspėti jį apie ligą.

Galiausiai vyras nusprendė kreiptis į gydytojus. Jam buvo atlikta varginanti operacija ir veido rekonstrukcija, siekiant pašalinti auglį.

Prisimindamas, kas nutiko, britas pasakoja: „Dėl polipo maždaug metus negalėjau kvėpuoti pro dešinę šnervę. Tuo metu turėjome tris šunis. Jessie ėmė elgtis keistai, glaudėsi prie mano kojų ir rodė tokį artumą, kokio nebuvo rodžiusi iki tol.

Kai pagaliau apsilankiau pas gydytoją ir gavau tyrimų rezultatus, manau, jau buvau supratęs iš Jessie elgesio, kad man bus vėžys.“

Markas apgailestauja, jog į gydytojus nesikreipė anksčiau ir leido vėžiui pasiekti IV stadiją. „Tuo metu paklausiau konsultanto, kas atsitiktų, jei nesiryžčiau operuotis, o jis atsakė, kad per kelias savaites mirčiau“, – tvirtina vyras.

Nors britą mintis apie veido iškraipymą baugino, jis jautė neturintis kito pasirinkimo. 2017 m. lapkritį chirurgai jam pašalino auglį, o kartu su juo – ir pusę veido. Ant operacinio stalo Markas iš viso praleido daugiau nei 10 valandų.

Jo skruostikaulis buvo pakeistas dubens kaulo gabalėliu, o žandikaulis – titano plokštelėmis. Chirurgai taip pat atstatė jo gomurį, naudodami audinius iš pilvo, pašalino akiduobę ir išėmė limfmazgius bei seilių liaukas iš dešinės kaklo pusės, kad vėžys toliau nebeplistų.

Praėjus kelioms savaitėms po operacijos, Markui paskirta intensyvi radioterapija. Anot vyro, ji buvusi „gana bjauri“. Britas neteko daug svorio, plaukų vienoje galvos pusėje, taip pat prarado skonio pojūtį.

„Niekada nežinai, kada gali ištikti kažkas, kas smarkiai pakeis tavo gyvenimą, – dabar sako vyras. – Niekada nebūsiu toks, koks buvau“.

„Mano patarimas kitiems – neignoruokite simptomų. Jei kažkas ne taip, eikite ir kreipkitės dėl konsultacijos“, – priduria jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas