Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vizitas pas odontologą vyrui baigėsi košmaru: į gerklę įkrito grąžto antgalis

Vizitai pas odontologą siaubą kelia ne vienam. Pasirodo, yra pagrindo bijoti. Štai vienam britui apsilankymo pas specialistą metu į gerklę įkrito grąžto antgalis. Jis vyro kūne išbuvo net devynias savaites, rašo „The Sun“.
Odontologas
Odontologas / 123RF.com nuotr.

Kaip pasakoja 34 metų Scottas Pearsonas, vizito pas odontologą metu, kuomet specialistas ruošėsi pakeisti jam plombą, vyras netikėtai pajuto, jog kažkas atsitrenkė į jo trachėją.

Pacientas bandė tą daiktą iškosėti, tačiau jis jau buvo nuslydęs jo stemple.

Anot Scotto, odontologijos klinikos darbuotojai patikino, kad 2 cm ilgio grąžto antgalis jam iš kūno pasišalins natūraliai. Visgi šeimos gydytojas rekomendavo vyrui kreiptis į skubios pagalbos skyrių.

Rentgeno nuotrauka parodė, kad antgalis nukeliavo į brito virškinimo sistemą, o ne į plaučius, ir medikai patikino, kad tai pavojaus pacientui nekelia.

Vis dėlto Scottas, traukinio mašinistas iš Šefildo, buvo susirūpinęs – jis baiminosi, kad grąžto antgalis gali pradurti jo vidaus organus. Kuomet po kelių dienų šis daiktas iš jo kūno nepasišalino savaime, britas pareikalavo, kad gydytojai jam dar kartą atliktų rentgeną.

„Atidžiai stebėjau kiekvieną tuštinimąsi. Bijojau, kad jis savo aštrumu perdurs man žarnyną, todėl nebuvau tikras, ar turėčiau vairuoti traukinį, pilną žmonių“, – teigė dviejų vaikų tėtis.

Pasak vyriškio, Česterfildo karališkosios ligoninės gydytojai tyrimą jam pagaliau atliko tik praėjus 9 savaitėms po vizito pas odontologą. Jie nustatė, kad grąžto antgalis Scottui buvo įsirėmęs į apendiksą. Netrukus jam skubiai atlikta apendektomija.

„Būtų buvęs laiko klausimas, kol tai sukels didelę problemą, pavyzdžiui, plyšus mano apendiksui. Tai pavojinga gyvybei. Tai buvo traumuojanti patirtis“, – atviravo britas.

Iš odontologijos klinikos jis sulaukė beveik 20 tūkst. eurų kompensacijos, tačiau turėjo sumokėti maždaug 6 tūkst. eurų už teisines išlaidas.

„Jei prieš visa tai kas nors būtų pasakęs: „Duočiau tau 14 tūkst. eurų, jog tai išgyventum“, būčiau pasakęs „ne“, – tikino Scottas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas