Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09

4 dienas per savaitę dirbančios įmonės vadovas: „Tai geriausias dalykas, nutikęs man šiemet“

Keturias dienas dirbi, tris ilsiesi – apie keturių darbo dienų savaitę šiemet kalbėjo ne vienas politikas ir verslo atstovas. Kol jie rinko argumentus „už“ ir „prieš“, kai kurie darbdaviai ėmė ir atliko eksperimentą, t.y. pasiūlė savo darbuotojams „patestuoti“ tokį darbo grafiką.
Visi „MeinArt“ darbuotojai nuo liepos dirba keturias darbo dienas per savaitę
Visi „MeinArt“ darbuotojai nuo liepos dirba keturias darbo dienas per savaitę / „MeinArt“ archyvo nuotr.

Būtent taip pasielgė animacijos studijos „MeinArt“. Pasak jos vadovo Meinardo Valkevičiaus, tai buvo kolektyvinis sprendimas. „Tiesą pasakius, pirmą kartą su komanda apie tai pagalvojome dar prieš 2023 m. Kalėdas. Turime rytais komandinius susitikimus, kur visi laisvai išreiškia mintis ir pageidavimus. Būtent toks pageidavimas apie 4 darbo dienų grafiką iškilo ir tądien. Tuomet bandėme suprasti trumpesnės darbo savaitės pliusus ir minusus. Žiūrėjome, kokios patirtys yra kitose įmonėse, kurios jau išbandė tokį metodą. Deja, informacijos daug nebuvo, nes tai ganėtinai šviežias dalykas“, – apie pradžią pasakojo M.Valkevičius ir priduria, jog galiausiai apsisprendė paeksperimentuoti.

Asmeninė nuotr./Meinardas Valkevičius
Asmeninė nuotr./Meinardas Valkevičius

„Po ilgų diskusijų priėmėme sprendimą, kad liepos mėnuo yra geriausias laikas pradėti šią iniciatyvą. Pradžioje, prisipažinsiu, man, kaip vadovui, tikrai buvo baisu, bet kartu ir labai norėjosi išmėginti. Toks esu – aš visada geriau padarau ir gailiuosi, nei neišmėginu ir tada graužiu save, kad gal buvo verta. Tai startavome su plačiomis šypsenomis ir didelėmis viltimis, kad pavyks“, – apie liepą pradėtą įgyvendinti gerą pusmetį brandintą idėją pasakojo įmonės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?