Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 20

45-erių krizę išgyvenusi Audra: per mažai kalbame apie didžiulius tokio amžiaus moterų iššūkius

„Visą gyvenimą dirbau grožio srityje. Kitaip tariant, rūpinausi moterų išoriniu grožiu, o šiandien perėjau į kitą pusę. Neneigiu rūpesčio išvaizda svarbos, bet supratau – esmė kitur“, – kalbėjo Audra Radavičienė. Pati išgyvenusi sunkią 45-erių krizę, moteris įsitikinusi, kad visuomenėje per mažai kalbama apie tokio amžiaus moterų emocinę ir fizinę sveikatą.
Audra Radavičienė
Audra Radavičienė / Asmeninio arch.

Nuo emocinių premenopauzės sunkumų, fizinių menopauzės iššūkių iki tuščio lizdo sindromo ir savivertės suvokimo – visa tai labai svarbu. Audra įsitikinusi, kad specialistų pagalba, informacija ir palaikymas gali padėti moteriai priimti save ir gyventi visai kitos kokybės gyvenimą.

Šiandien Audra visą savo dėmesį skiria projekto „ Moteris 45 plius“ vystymui. Į klausimą – kodėl, pašnekovė atsako paprastai – neseniai pati susidūrė su šio amžiaus iššūkiais, ieškojo būdų juos įveikti, kalbėjo su įvairiais specialistais, rado ir vis dar ieško naujų būdų, kaip padėti ir sau, ir kitoms.

Kiekvienas žmogaus gyvenimo tarpsnis, anot moteris, ypatingas, tačiau ji tikra, kad moteriai perkopus maždaug 45-erių metų ribą, „sukrenta“ labai daug fizinių, psichologinių ir emocinių veiksnių, kurie dažnai daro neigiamą įtaką moterų savijautai, savivertei ir gyvenimo kokybei. Juos ignoruojant, nesprendžiant, pasak pašnekovės, galima sulaukti labai prastų pasekmių – tiek sveikatos problemų, tiek sunkių emocinių būklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito