Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 18

Asta 10 metų gyveno su nuo lošimų priklausomu vyru: „Pralošdavo net vaiko pinigus, 9 kartus keitėme butą“

Prieš kiek daugiau kaip 20 metų sutikusi būsimą savo vyrą Asta (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) tikėjosi sukurti gražią šeimą. Vis dėlto gyvenimas greitai pasisuko kita linkme – vyras tapo priklausomas nuo lošimų. Kurį laiką Asta vylėsi, kad vyras išsikapstys, tačiau kai per 13 metų dėl nesumokėtų nuomų jiems teko pakeisti 9 butus, neturėti, ką valgyti, ir klausytis grasinimų dėl negrąžinamų skolų, moteris suprato, jog viskas baigta. „Daug kartų norėjau jį palikti, bet negalėjau“, – prisimena Asta.
Priklausomybė
Priklausomybė / 123RF.com nuotr.

Su vyru pažintis užsimezgė netikėtai

Asta susipažinimo su savo buvusiu vyru pradžią prisimena kaip spontanišką ir šiek tiek naivoką. Jiedu vienas kitą sutiko 2001 metais Vokietijoje, kai moteris kartu su dėde keliavo į Belgiją.

„Mano dėdė yra tolimųjų reisų vairuotojas. Kai man buvo 8-eri, jis mane ir mano brolį pasiimdavo pakeliauti po didmiesčius Lietuvoje. Mums, kaip vaikams, tai būdavo nuotykių kupinos kelionės, nes patys buvome iš Ukmergės. Kai man sukako 20, spontaniškai nusprendžiau kartu su dėde išvykti į užsienį, nes niekada nebuvau to dariusi.

Stabtelėjome Vokietijoje nusipirkti maisto. Stovėjau eilėje, už manęs laukė vaikinukas – jaučiau, kaip nužiūrinėja, tarsi žinodamas, kad aš kitatautė, – šypsosi Asta. – Jis mane užkalbino rusiškai, aš atsisukau pasisveikinti ir taip užsimezgė pokalbis. Kadangi jis nemokėjo daug rusiškų žodžių, netrukus dialogą pratęsėme anglų kalba. Vaikinas klausinėjo, iš kur esu, kaip čia atsidūriau. Palydėjo mane iki automobilio, kur laukė dėdė. Galiausiai paprašė mano numerio.“

123RF.com nuotr./Pasimatymas
123RF.com nuotr./Pasimatymas

Taip užsimezgė Astos ir sutikto vyro draugystė – jie bendravo visą likusią kelionę, kol moteris sugrįžo į Lietuvą. Galiausiai po mėnesio jis pasiūlė atvykti į Vokietiją – Asta sutiko, nors jos tėvai į šį sprendimą žiūrėjo skeptiškai.

„Kai atvažiavau, jis mane pasitiko autobusų stotyje Dortmunde. Supažindino su savo šeima: tėvais, broliais, seserimis. Jis pats kilęs iš Juodkalnijos“, – pasakoja moteris.

Būtent ten pora pradėjo kurti bendrą gyvenimą. Nors Asta nekalbėjo vokiškai, jie laisvai bendraudavo angliškai, o, laikui bėgant, moteris išmoko ir vokiečių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas