Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: „Circle K“ direktorius S.Mačiukas – apie vadovo silpnybes ir didžiausius mitus

Laidoje „Atvirai su vadovu“ "Circkle K" direktorius Skirmantas Mačiukas kalba apie baimes, jų kuriamus mitus bei įsitikinimą, kad vadovas turi būti stiprus: „Mes bijom pasirodyti silpnais. Vadovas ypatingai bijo, nes tai yra nemadinga. Jeigu kiti matys, kad tu pripažįsti savo klaidas arba prašai kažkokios pagalbos, tu gali pasirodyti silpnas, o jei silpnas, tai koks tu vadovas?"
Skirmantas Maciukas
Skirmantas Maciukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apie tai skaičiau keletą straipsnių nesenai, ir iš tikrųjų anaiptol. Žmonės labiau pasitiki nuoširdumu ir labiau seka vadovą nuoširdų, o ne ambicingą ar žinantį visus atsakymus, nes jeigu nemokėsi klausytis, tai labai greitai aplink tave žmonės bus tokie, kurie nemokės kalbėti“, – sako S.Mačiukas.

Kalbėdamas apie savo asmeninius įsitikinimus, kurie gali trukdyti, S.Mačiukas pamini baimę prašyti pagalbos ir norą su užduotimis susitvarkyti savarankiškai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Skirmantas Maciukas ir Lina Mieliauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Skirmantas Maciukas ir Lina Mieliauskaitė

„Turiu tokį įsitikinimą, kad jeigu aš pats darysiu, tai padarysiu gerai, nes žinau kaip padaryti arba labiau savimi pasitikiu. Tai labai trukdo, nes tikrai ne vieną kartą yra buvę, kad perdegiau ar pervargau. Tuomet tiesiog gauni grįžtamąjį ryšį iš žmonių, kad lendi per daug į detales arba per daug giliniesi ir kad turėtum labiau pasitikėti savo kolegoms“, – sako S.Mačiukas.

Anot S.Mačiuko, vadovas turi nuoširdžiai komandai pripažinti, kada jam reikia pagalbos: „Šitas įsitikinimas nuo pat mano pirmų vadovavimo metų sekė, iš pradžių tu jo ir nepastebi, nes atrodo normalu, tu tiesiog darai, gerai sekasi. Bet kai jau tampi didesnės įmonės vadovu, papraščiausiai perdegsi jeigu taip toliau elgsies ir atsiranda tie momentai, kai supranti, kad tau nuoširdžiai reikia pagalbos“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Skirmantas Maciukas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Skirmantas Maciukas

Laidoje S.Mačiukas kalba apie baimes ir mitus, kurie gali pakišti koją karjeroje: „Yra geriau turėti pasiaiškinimą negu kažką daryti, negu kažką keisti. Geriau sakyti aš to negaliu arba pagailėkit manęs. Labai patogu už tos baimės pasislėpti. Aš sakyčiau yra du dalykai dėl ko mitai yra kuriami, tai vienas dalykas, kad už jų yra labai patogu slėptis, antras dalykas yra baimės. Aš kažko nežinau, tai turbūt taip yra, arba kažkokie gandai, kas irgi nėra geras dalykas. Gandai ir suformuoja tuos mitus“.

Plačiau – laidoje „Atvirai su vadovu“:

VIDEO: Atvirai su vadovu. „Circle K“ direktorius S.Mačiukas: apie vadovo silpnybes ir didžiausius mitus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas