Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Atvirai su vadovu“: „Vinted“ įkūrėja M.Mitkutė – apie impulsyvumą ir drąsą versle bei norą pabėgti

Laidoje „Atvirai su vadovu“ žinomiausio Lietuvoje startuolio „Vinted“ įkūrėja Milda Mitkutė kalba apie tai, kaip jai kilo naujo, ypač sėkmingo verslo idėja.
Milda Mitkutė
Milda Mitkutė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Idėja gimė iš tikrųjų iš labai asmeninio, egoistiško plano – prieš dešimt metų buvau tokia labai pamišusi dėl drabužių. Žinai kaip būna, esi studentė, ieškai savo tapatybės, savo identiteto, tai bandai ne tik per vidų, bet ir per išorę kažkaip paskleisti save. Labai daug eksperimentavau ir galvojau, kad būtų įdomu turėti tokią platformą, kur būtų galima atidaryti savo drabužių spintą kitoms merginoms“, – pasakoja M.Mitkutė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Milda Mitkutė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Milda Mitkutė

M.Mitkutė toliau kalba apie tai, kas motyvuoja ir padeda toliau vystyti naują verslo idėją: „Mes prieš tai iš viso nežiūrėjom į tai kaip į verslą, mums tai buvo hobis, projektas, tai va, mano patarimas turbūt būtų, kad geriau daryti tai ką darai, bandyt negalvot, galvot mažiau, kad ir kaip tai sunkiai skamba, negalvot apie pinigus, bet galvot apie vertę, kurią tu kuri.“

Kalbėdama apie per dešimtmetį patirtus sunkumus, besikaupiantį nuovargį ir norą pabėgti, M.Mitkutė pasakoja: „Tas spaudimas pačiai sau, jis buvo didelis, ir beveik visą laiką lydėjo. Ir šiaip, kai savęs paklausdavau kodėl aš noriu išeiti, rasdavau nuoširdų atsakymą, kad aš bėgu, nes man taip yra lengviau, nes kažkur galbūt susirasiu samdomą darbą, kur aš žinosiu ką daryt ir kur kažkas už mane pasiims atsakomybę. Bet supratau,kad man reikėdavo būt duobėj, kad tada pradėčiau kilti. Ir tada atsipalaiduoji, tą emocinę įtampą numeti ir tada vėl kilimas prasideda, nes tiesiog nevaidini, kad nemoki, o iš tikrųjų pripažįsti, kad nemoki ir tau reikia mokytis.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Milda Mitkutė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Milda Mitkutė

„Aš tokia, kad jeigu aš jaučiu impulsą kažką daryti, aš darau. Tas pats buvo su „Vinted“, gimė mintis, va per dvi savaites paleidau. Aš nesu iš tokių žmonių, kurie iš pradžių daro verslo planą. Tas impulsyvumas turi savo negatyvių pusių, bet turi ir labai daug pozityvių... Mums daugeliu atveju sekėsi dėl to, manau, nes tu darai ne dėl to kad reikia, o dėl to, kad nori. O kai nori, tada tu gali ir dešimt valandų skirt, nes tu neskaičiuoji, kad šitam darbui reikia tą ir tą padaryt, nes tau malonu, tau patinka, tu žydi, kai tą darai“, – pasakoja M. Mitkutė apie drąsą, užsidegimą ir užsispyrimą įgyvendinant užsibrėžtus tikslus.

Daugiau žiūrėkite laidoje „Atvirai su vadovu“:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas