Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:02

Baigė mokyklą Singapūre, studijuoja Katare: Luka atvirai apie kasdienybę Dohoje

Luka Grondskytė prisimena, kad žurnaliste svajojo būti nuo mažų dienų – ši svajonė įamžinta dar ketvirtos klasės vinjetėje. Kaune gimusi ir augusi mergina tikslo link juda labai ryžtingai. Smalsumą pasauliui jautusi nuo mažų dienų Luka išvyko semtis tarptautinių mokslų baigusi devynias klases – į Singapūrą, o žurnalistikos žinių šiandien semiasi Katare, kur studijuoja jau antrame kurse. Apie drąsą išvykti dar esant mokyklinuke ir kasdienybę visai kitokios kultūros šalyse Luka pasakoja atvirai.
Luka Grondskytė
Luka Grondskytė / Asmeninio arch.

Dėkinga tėvams

Devyniolikmetė Luka Grondskytė šiandien studijuoja žurnalistiką Katare. Paklausta, ar sunku buvo priimti sprendimą vykti būtent į šią šalį, palikti namiškius, Lietuvą, mergina nusijuokia – iš gimtosios šalies ji išvyko dar anksčiau. Luka iš Lietuvos išvyko dar prieš studijas, nes panoro mokyklą baigti Singapūre. Mergina šiandien yra labai dėkinga savo tėvams, kad jie pasiryžo ją, labai norinčią pažinti pasaulį, net kiek su nerimu išleido. „Aišku, jaudulio buvo, bet mano santykiai su šeima yra labai puikūs. Mes dažnai kalbamės, bendraujame, esame labai atviri, viską pasipasakojame. Atstumas mūsų tikrai neatitolino“, – kalbėjo iš Kauno kilusi lietuvė.

Luka pasakoja, kad ją kitos šalys, kitos kultūros ir tarptautiniai mokslai traukė seniai. „Tiesiog norėjau aplankyti kokią nors šalį, ten pabūti, pasimokyti, pažinti žmones. Sugalvojau aplikuoti į Singapūrą ir man pavyko. Taigi, pirmas devynias klasės baigiau Kauno Jėzuitų gimnazijoje, tada gavau stipendiją baigti mokyklą Singapūre su Jungtiniai pasaulio koledžai programa ir išvykau.

Asmeninio archyvo nuotr./Lukos Grondskytės gyvenimas Dohoje
Asmeninio archyvo nuotr./Lukos Grondskytės gyvenimas Dohoje

Kitaip tariant, devynias klases baigiau Lietuvoje, dešimtą klasę prašokau, o 11 ir 12 baigiau jau Singapūre. Mano šeima išleido mane, o patys liko Lietuvoje“, – apie pirmąjį tarptautinį mokslo žingsnį pasakojo Luka. Paklausta, ar tik išvykus nebuvo nostalgijos, noro grįžti namo, Luka šypsosi – ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas