Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
19:04

Didžiulius skausmus kentusi Laura jų priežasties ieškojo metus: atsakymą rado tik nuėjusi pas psichiatrą

„Netikėjau, kad man gali taip būti. Skausmas atrodė per daug stiprus ir rimtas“, – sako Laura (tikrasis vardas redakcijai žinomas). Dėl suprastėjusios fizinės būklės gydytojų duris varsčiusi mergina galiausiai sužinojo netikėtą tiesą: biologinės priežasties jos skausmams tiesiog nėra – dėl visko kalta psichosomatika.
Depresija
Depresija / 123RF.com nuotr.

Pamažu pradėjusi gydytis sielą, dabar Laura džiaugiasi atradusi save tokią, kokios anksčiau net nepažinojo. Portalui 15min mergina sutiko papasakoti nepagražintą savo istoriją: nuo bandymo blogas mintis užgožti darbu iki pagalbos ieškojimo psichiatrinėje ligoninėje.

Prarado viltį atsistoti ant kojų

Kaip 15min atvirauja Laura, savo emocine sveikata ji nesirūpino labai ilgą laiką. Gyvenime susidūrusi su dideliais nemalonumais, patyrusi sunkius išgyvenimus šeimoje, mergina psichologiškai ėmė jaustis itin prastai, tačiau stengėsi tai užgniaužti.

„Tuo metu galvojau, ne kaip jausti, o kaip veikti. Kitu atveju, būčiau iškart palūžusi. Stengiausi koncentruotis į kitus dalykus, labai daug dirbdavau. Norėjau pabėgti ir nuo savęs, ir nuo tų įvykių, kurie skaudino“, – aiškina Laura, prisipažindama, kad tuo metu turėjo ir suicidinių minčių.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Nors blogą savijautą pašnekovė bandė „gelbėti“ intensyviu darbu, visgi ir šis būdas ilgainiui pasirodė neveiksmingas. „Nebuvo įmanoma visada dirbti ir visas emocijas užspausti, tam tikru metu vis tiek palūždavau, pervargdavau“, – tikina ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas