Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausia breiko šokėja pasaulyje tituluojama 15-metė Nicka: „Niekas netikėjo, kad man pavyks“

Dominika Banevič, arba kitaip BGirl-Nicka, pažįstama daugeliui – jau ne kartą aprašyta žiniasklaidoje mergina žinoma kaip geriausia breiko šokėja ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.
Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič)
Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič) / Asmeninio archyvo nuotr.

Paklausta apie tai, kaip breiko šokis atsirado jos gyvenime, mergina pasakoja, kad nebuvo kažkokio įvykio, kuris paskatintų ją šokti – domėjimasis atsirado natūraliai.

„Manęs niekas neįtraukė į breiką – susidomėjau pati ir pasinėriau į šokį visa siela. Kai man buvo penkeri metai, žiūrėdavau filmukus per „Youtube“ ir automatiškai pasileido vaizdo įrašas, kaip šokamas breikas. Aš pirmą kartą gyvenime pamačiau kažką tokio, kas mane labai sužavėjo. Pradėjau bandyti mėgdžioti ir kopijuoti judesius namie. Kai paprašiau mamos nueiti į pirmą breiko pamoką, ji pasakė, kad dar per anksti, nes niekas į būrelius nepriima tokio amžiaus. Tad į savo pirmą breiko pamoką nuėjau aštuonerių metų ir nuo to laiko supratau, kad atradau savo pašaukimą ir save“, – pasakoja Nicka.

Eina į priekį siekdama savo tikslo

Nuo aštuonerių pradėjusi mokytis šokti Nicka turėjo trenerį pirmus 2,5 metų, kuris jai parodė visus šio šokio pagrindus. Vėliau mergina pradėjo ne tik treniruotis savarankiškai, bet ir kurti judesius.

„Iš pradžių tikrai ne viskas pavykdavo, niekas netikėjo, kad iš manęs kažkas išeis, tačiau aš ir mano mama tikėjome, kad viskas pavyks. Aš žinojau, kad viskas yra įmanoma ir jokie kritimai nenuvildavo manęs, o tiktai vedė į priekį. Sunkiu darbu, užsispyrimu ir kantrybe pasiekiau tai, kur esu dabar, ir toliau su dar didesniu užsispyrimu einu į priekį link savo tikslų“, – sako Nicka, kurią labiausiai įkvepia sportininkų, pavyzdžiui, Muhammado Ali, Kobe Bryanto, Michaelo Jordano ir kitų, istorijos. Visi šie pavyzdžiai yra įrodymas, kad kai ko nors labai nori ir atiduodi viską, pasieksi savo tikslą.

Mergina, kuri šiuo metu yra vadinama geriausia breiko šokėja pasaulyje, pasakoja, kad šokdama aplanko pačias įvairiausias šalis, kurios palieka didelį įspūdį.

„Keliaujame per visą pasaulį. Pavyzdžiui, pastarąsias tris savaites teko apsilankyti Niujorke, Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Būna sunku adaptuotis, nes skiriasi laiko juostos, bet mes po truputį priprantame.

Dalyvauju tik aukščiausio lygio čempionatuose, kuriuose susirenka geriausi šokėjai iš viso pasaulio. Iš Japonijos prieš dvi savaites atvežiau auksą – 1vietą. Esu labai laiminga, nes laimėjau vieną stipriausių pasaulyje čempionatų – būdama 15 metų užėmiau 1-ąją vietą suaugusių merginų grupėje“, – dalinasi pašnekovė, per savo karjerą susižėrusi ne vieną apdovanojimą.

Treniruojasi kasdien net iki 8 valandų

Nicka pasakoja, kad treniruotėms skiria itin daug laiko, pavyzdžiui, kasdien šoka po 6 valandas, o savaitgaliais – net po 8.

„Žinau, kad viskas įmanoma, todėl atiduodu viską ir visą save treniruotėse. Stengiuosi iš visų jėgų. Žinau, kad pasieksiu tai, ko noriu. Pagrindinė mano svajonė – laimėti Red Bull BC One World Final ir Olimpines žaidynes 2024-aisiais Paryžiuje“, – kalba mergina.

Asmeninio archyvo nuotr./Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič)
Asmeninio archyvo nuotr./Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič)

Paklausta, kokią vietą tarp kitų šokio žanrų Lietuvoje užima breikas, Nicka sako, kad jis nėra toks populiarus, palyginti su kitomis šalimis.

„Tačiau viskas šiuo metu yra daroma taip, kad breikas pas mus taptų toks pat populiarus kaip krepšinis. Aš padarysiu viską iš savo pusės ir stengsiuosi iš visų jėgų pakeisti situaciją Lietuvoje ir pakelti Lietuvos breiko lygį“, – sako Nicka.

Ji priduria, kad breikas yra labai unikalus. „Joks šokis, menas ar sportas negali prilygti breikui. Tai yra aukščiausios formos menas. Mes – šokėjai – išreiškiame save per šį šokį, perteikiame savo asmenybę, tai yra mūsų instrumentas, o muzika yra mūsų vedlys. Tai yra ir sportas – ne veltui breikas dėl savo sudėtingų judesių įtrauktas ir į Olimpines žaidynes. Tam, kad atliktų vieną ar kitą judesį, šokėjai turi treniruotis mėnesiais“, – aiškina Nicka.

Nickos mama Alina: „Breikas tapo ir mano gyvenimo dalimi“

Merginos mama Alina sako, kad dukrą palaiko nuo pat pirmos dienos, kai ji, žiūrėdama „Youtube“ breiko kovas pamatė, kaip Nickos akys žiba ir kaip ji su džiaugsmu mokosi atlikti judesius. Šiais metais jos daug laiko praleido kelionėse ir čempionatuose ne tik Europoje, bet ir Amerikoje bei kitose šalyse.

„Visada laikiausi tos nuomonės, kad vaikai turi užsiimti tuo, kas patinka ir teikia malonumą. Tik tada žmogus jaučiasi laimingas, o ne tada, kai vaikas nori šokti, o jam tėvai kiša smuiką ar veda į baletą, nes čia prestižo reikalas. Breikas yra gatvės šokis, reikalaujantis daug fizinio pasiruošimo. Nicka viską pasiekė savo užsispyrimu!

Asmeninio archyvo nuotr./Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič) su mama Alina
Asmeninio archyvo nuotr./Breiko šokėja Bgirl Nicka (Dominika Banevič) su mama Alina

Labai didžiuojuosi ja, nes ji visada pasiekia savo tikslą sunkiu darbu. Tai, kur ji yra dabar, – tik sunkaus darbo vaisiai. Be to, Nicka turi tokią taisyklę, kurią įskiepijo ir man – pergale džiaugiamės tik tą vakarą – ryt nauja diena ir nauji iššūkiai bei sunkus darbas.

Breikas – Nickos pašaukimas, duotas iš viršaus, ji tuo gyvena. Tai tapo ir mano gyvenimo dalimi“, – kalba Alina ir prideda, kad su dukra viena kitą supranta iš pusės žodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?