Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 06

Įkalintuosius iki gyvos galvos lankantis Linas: yra dėl ko eiti pas tą, kuris pasaulio jau neišvys

„Niekada jų neklausinėjame ir nevertiname, ką ir kodėl padarė, nei teisiame – juk Dievas yra teisėjas. Einame į pokalbį, į bendrystę. Jei galvotume apie tą tamsą, kurioje jie buvo, tikrai tai nebūtų prasminga, gal būtų ir rizikinga. Einame tiesiog susitikti, priimdami juos tokius, kokie yra, o ilgainiui išvystame ten tokių stebuklų...“, – tikino jau kone penkiolika metų įkalintuosius lankantis savanoris Linas.
Kalėjimas
Kalėjimas / Shutterstock nuotr.

Pirmą kartą Linas į susitikimą su įkalintaisiais vyko 2009-aisias. Kartu su Veiklių žmonių bendrijos savanoriais iki šiol nuteistuosius lankantis vyras tikina, kad tąsyk eidamas į susitikimą išgyveno netikrumą, baimę, nes nežinojo, ką už aukštų spygliuotų sienų sutiks. Bet pamatė, kaip pats sako, sužeistus ir kenčiančius, praeities naštą velkančius nuteistuosius, kuriems taip svarbu išgyventi priėmimą, paprastą žmogišką santykį.

„Pirmą kartą į tuo metu vadinamus Vilniaus pataisos namus atėjau 2009-aisiais, taigi nuo to laiko ir tęsiu šią veiklą. Kaip jau sakiau, pradėjau lankyti nuteistuosius, išgirdęs kitų savanorių, jau lankiusių juos, liudijimus. Ir kadangi esu krikščionis, esu tikintis, galiu patvirtinti, kad tai labai susiję su mano tikėjimo kelione“ – atvirauja Linas.

Įkalintuosius lanko 14 metų

Nors pirmas apsilankymas kalėjime jau buvo seniai – daugiau kaip prieš 14 metų, Linas jį puikiai pamena: „Tikrai labai stipriai tą išgyvenau. Aš sutikau ne tik juos, bet visiškai kitaip pamačiau ir save.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito