Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 19

Išėjusi į pensiją Zina pardavė butą ir išvyko gyventi į Ispaniją: „Čia labai smagu, pagerėjo sveikata“

Yra žmonių, kurie į artėjančią pensiją bijo net pažvelgti ir negali pagalvoti apie šį laikotarpį. Tačiau 57-erių Zina Raulinaitienė į tokią grupę tikrai nepapuola – atitarnavusi gaisrinėje 20 metų bei išėjusi į užtarnautą pensiją, moteris, pasitaikius progai, per tris mėnesius susidėjo daiktus, pardavė butą ir kartu su vyru persikėlė gyventi į Ispaniją. Zina nė nemoka ispanų kalbos, bet tai netrukdo jai džiaugtis ir tyrinėti naujų vietovių: „Čia labai smagu. Žmonės šypsosi, yra paslaugūs.“
Zina Raulinaitienė
Zina Raulinaitienė / Asmeninio albumo nuotr.

Per tris mėnesius pardavė butą ir išvyko į Ispaniją

Didžiąją gyvenimo dalį Zina praleido Marijampolėje, kur kartu su vyru dirbo gaisrinėje, o papildomai sukosi kirpykloje rūpindamasi žmonių plaukais. Pirmajam darbui moteris atidavė 20 metų, antrajam – net 30.

„Užtarnautos pensijos visai nesibaiminau. Kai išėjau iš gaisrinės, žinojau, kad dar turiu antrą darbą“, – tikina Z.Raulinaitienė.

Asmeninio albumo nuotr./Zina Raulinaitienė persikėlė gyventi į Ispaniją
Asmeninio albumo nuotr./Zina Raulinaitienė persikėlė gyventi į Ispaniją

Visgi netrukus sveikata Ziną privertė stabtelėti. Jos manymu, dėl jaunystėje žaisto rankinio jai teko keisti abu klubus, todėl kurį laiką moteris nebegalėjo dirbti ir kirpykloje.

„Palaikiau ryšį su buvusiu bendradarbiu, kuris metė darbą gaisrinėje ir išvyko gyventi į Ispaniją. Jis sakė, kad man būtų gerai reabilitacijai atvykti į Torevjechą, kur yra rožinis ežeras. Taip praeitą liepą su vyru ir dviem šlubomis draugėmis išvykome atostogų. Buvo labai karšta, bet ežero vanduo tikrai padėjo – draugė visus metus nesiskundė sąnarių skausmais“, – pasakoja Z.Raulinaitienė.

Vyras su dviem sūnumis idėją jau 5 metus brandino be manęs.

Atostogos Zinai padėjo ne tik geriau jaustis, bet ir prisidėjo prie to, kad ji su vyru galiausiai ten persikėlė gyventi. Kaip ji pasakoja, pirmiausia galvoje idėją pasėjo tas pats bendradarbis, kuris pasiūlė kraustytis į Ispaniją – į tą patį miestą, kuriame Zina lankėsi prieš tai.

„Pasirodo, šią mintį pirmą kartą išgirdau tik aš. Vyras su dviem sūnumis idėją jau 5 metus brandino be manęs. Jie žinojo, kad aš būsiu stabdis, nieko nenorėsiu keisti, nes man Lietuvoje viskas tinka, – juokiasi Z.Raulinaitienė. – Tačiau, kai sveikata sušlubavo, pagalvojau – kodėl gi ne? Reikėjo pabandyti, juk nieko neprarasiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas