Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išrinktojo Jonavos mero M.Sinkevičiaus pokyčiai: atsikratė 12 kg, ketina dalyvauti „Ironman“ varžybose

Atsisakęs ūkio ministro posto ir grįžęs į Jonavą buvęs ministras, naujai išrinktas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius ėmė daugiau laiko skirti sportui ir mitybai. Pokyčių ilgai laukti nereikėjo, o juos pastebi tiek politiko bičiuliai, tiek ir nepažįstami žmonės. Komplimentų dėl pasikeitusios išvaizdos M.Sinkevičius sulaukė ir po LRT transliuotos laidos, kurioje šią savaitę dalyvavo.
Buvusio ūkio ministro, išrinktojo Jonavos mero pokyčiai: atsikratė 12 kilogramų, pakeitė šukuoseną
Buvusio ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus pokyčiai: atsikratė 12 kilogramų, pakeitė šukuoseną / Irmanto Gelūno, Eriko Ovčarenko nuotr.

„Mano pasikeitimai nėra radikalūs, bet tie, kas sutinka mane ne taip dažnai, juos tikrai pastebi.

Dirbant ūkio ministru svarstyklės vienu metu rodė jau 102 kilogramus. Tačiau, palikus ministeriją, daug kas pasikeitė. Kaip kartais juokauju, kai 2017 metų pabaigoje atsistatydinau, iškart krito mano politinis svoris, o tuo pačiu pradėjo kristi ir fizinis.

Dabar sveriu 90 kilogramų. Politinis darbas ir nuolatinė įtampa tikrai prideda kilogramų, nes mityba dėl užimtumo, nuolatinių posėdžių ir susitikimų tampa išbalansuota.

Pamenu, kad anksčiau ir pagurklis buvo pradėjęs matytis, o dėl svorio jaučiausi apsunkęs – atrodė, kad jis spaudžia, net įkvėpti sunkiau“, – 15 min GYVENIMAS kalbėjo M.Sinkevičius.

Į Jonavą sugrįždavo vakarais

Politikas prisimena, kad dirbant sostinėje ne visada būdavo laiko deramai pavalgyti, tad grįžus namo į Jonavą neretai prieš miegą pasikraudavo į skrandį atsargų iš šaldytuvo.

Be to, prie netinkamos mitybos prisidėjo ir judėjimo stoka, nes po visos dienos darbų M.Sinkevičius į Jonavą parvažiuodavo vakare, ir prisiversti sportuoti būdavo sudėtinga: „O ir savaitgaliais retai būdavo noro rimčiau paprakaituoti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

Pasak politiko, po darbo ministerijoje ir ramesnio gyvenimo Jonavoje atsirado laiko sportui.

„Vien kiek laiko susitaupo dėl to, kad nebetenka kasdien važiuoti į Vilnių ir atgal“, – sakė M.Sinkevičius.

Pamėgo triatloną

M.Sinkevičius aktyviai sportuodavo prieš tapdamas ūkio ministru, jis yra nubėgęs maratoną, o bėgimas būdavo bemaž kasdienis užsiėmimas.

Geras M.Sinkevičiaus bičiulis įkalbino įprastą bėgimą papildyti dar ir plaukimu bei dviračio minimu – prisijungti prie triatlono mėgėjų.

„Tapau šios sporto šakos entuziastų. Tai ištvermės sportas, neretai apibūdinamas kaip „arklių“ sportas. Suprantama, aš tik mėgėjas, visada stengiuosi atrasti laiko baseinui ir bėgimo bateliams. Kai tik atšils oras, imsiuosi ir dviračio“, – kalbėjo pašnekovas.

Pusryčių neaukoja dėl miego

Kaip sako politikas, ramesnis gyvenimo būdas leido grįžti prie tam tikros rutinos ir pasikartojančio dienos plano.

„Pusryčių nebeaukoju dėl ilgesnio miego, visada valgau pietus ir neprikemšu vakarienei. Manau, kad šie principai ir leido pasiekti rezultatų – sumažėjo svoris.

Jokių dietų ar kitų stebuklingų būdų nesu išbandęs. Tiesa, dėl aktyvaus sporto savo racioną papildau magniu, cinku, omega-3 žuvų taukais, bet visko pagrindas man – subalansuota mityba ir sportas maždaug keturis kartus per savaitę. Tai leidžia ne per mėnesį ar pusmetį, bet per ilgesnį laiką natūraliai atsikratyti to, kas atsargų pavidalu buvo sukaupta ant pilvo“, – juokėsi M.Sinkevičius.

Aktyvų gyvenimo būdą palaiko ir Mindaugo žmona Aistė. Ji ir pati aktyviai sportuoja.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius su žmona Aiste
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius su žmona Aiste

Treniruotės – Kaune ir Jonavoje

M.Sinkevičius sportuoja keturis kartus per savaitę. Bėgioja Jonavos dviračių takais, Kauno „Girstučio“ baseine plaukioja, o „Megos“ sporto klube lanko grupines treniruotes.

„Gal gali susidaryti vaizdas, kad esu išprotėjęs dėl sporto. Bet taip nėra, jei noro neturiu, savęs neprievartauju ir tikrai nebandau iššokti aukščiau bambos.

Puikiai suprantu, kad olimpiečiu jau netapsiu. Turiu tikslą šiais metais rugpjūtį startuoti pilnos distancijos „Ironman“ varžybose. Jos yra iš trijų rungčių: 3,8 kilometrai plaukimo, 180 kilometrų važiavimo dviračiu ir 42 kilometrais bėgimo“, – pasakojo politikas.

Juokauju, kai 2017 metų pabaigoje atsistatydinau, iškart krito mano politinis svoris, o tuo pačiu pradėjo kristi ir fizinis.

Nesaldina mėgiamos kavos

Kalbant apie mitybą, M.Sinkevičius stengiasi nevartoti cukraus ir net savo mėgiamos juodos kavos nebesaldina.

Pusryčiams jis su žmona Aiste renkasi avižų ar grikių kruopas, kartais – salotas su avokadu ar žaliąjį kokteilį su špinatais.

„Jau daug metų nevalgau kiaulienos, bet čia ne dėl sveikatos ar kokių įsitikinimų, tiesiog augau medžiotojo šeimoje, tad mūsų valgoma mėsa visada buvo kitokia.

Su greitu maistu kartais nuodėmių padarau, bet tuomet kaip kompensaciją stengiuosi nubėgti daugiau kilometrų arba kažkaip kitaip tai kompensuoti per sportą. Apskritai – stengiamės gaminti patys ir valgyti namuose“, – kalbėjo politikas.

Šukuoseną pakeisti pasiūlė kirpėja

Tačiau M.Sinkevičiaus pokyčiai – ne tik sumažėjęs kilogramai. „Dar turiu mažiau plaukų“, – juokavo pašnekovas.

Keisti šukuoseną jam jau ne kartą siūlė kirpėja, tačiau pokyčiams jis nesiryžo.

„Kirpėja eksperimentų negalėjo išpildyti dėl mano politinio darbo ir matomumo, bet kaskart susitikus, vis „kėsindavosi“ mane „atjauninti“, kai būsiu mažiau matomas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

Dabar rezultatas patinka abiem, nors savo šukuosenos niekada nesureikšminau“, – sakė M.Sinkevičius.

Jonavietis teigė sulaukęs ir gerų aplinkinių vertinimų: „Kaip juokauju, džiaugiuosi, kad mažiau plaukų ant galvos, bet ne dėl to, kad plinku.

Draugai irgi pasišaipo, kad nauja šukuosena labiau aerodinaminė. Aš tikrai mažai reikšmės suteikiu tokiems dalykams, bet man pačiam ir tinka.

Nei žmona, nei draugai kritikos neišsakė, tikiuosi ne dėl draugiško solidarumo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas