Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 25

„Lagaminas atgal sudėtas“: 10 mėnesių Lietuvoje Olena su dukra laukia vyro skambučio – „grįžkit, karas baigėsi“

Prieš metus, vasario 21-ąją, Olena Vovk kartu su vyru Kyjive šventė dukrytės 6-ąjį gimtadienį. „Tai buvo paskutinė mūsų laiminga diena“, – besigraudindama sako moteris, jau dešimt mėnesių su mažąja Varvara gyvenanti Kaune. Nors karo nuojautų buvo, tada tikrai negalvojo, kad teks kone metams išsiskirti su mylimu vyru, kasdien guosti dukrytę, kad ji negali apkabinti tėčio, ir gyventi ilgoje bei kankinamoje nežinioje – kada tai pasibaigs?
Olena Vovk
Olena Vovk / 15min montažas

Visi žinojo, bet netikėjo

Iki karo gyvenome ramų ir laimingą šeimyninį gyvenimą – vyras dirbo karinėse struktūrose, 37-erių Olena – vaikų otolaringologe, o mažoji Varvara lankė darželį. „Vyras man nepasakojo, ką žinojo, nes negali to daryti, bet visa Ukraina nujautė, kad netrukus kažkas bus. Net dukters darželyje buvo pristatyta informacija apie slėptuves, kur bėgti, kaip elgtis, jei kas nors rimto nutiktų. Net ir mano kolegos, kiti gydytojai, kelios savaitės prieš karo pradžią buvo kviesti mokytis teikti pagalbą nukentėjusiems, na, kitų, naujų įgūdžių“, – kelias savaites prieš Rusijos invaziją į Ukrainą prisiminė Olga.

Lemtingą dieną, kai jau išgirdo apie išpuolius, ji su dukrele akimirksniu nubėgo į slėptuvę, ten išbuvo iki vėlyvo vakaro – laukė žinių iš vyro, kas toliau? „Vėlai vakare jis atvyko mūsų pasiimti ir pranešė, kad evakuosimės.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Olena Vovk
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Olena Vovk

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas