Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 08

Automobilių servisą su vyru atidariusi Laura: „Yra stereotipas, kad moterys šioje srityje durnelės“

„Komandos mama“ – taip save vadina Laura Gauryliūtė, kuri rūpinasi lenktynių komandos organizaciniais reikalais, o, be to, sukasi kartu su vyru atidarytame automobilių servise. Save automobilių pasaulyje atradusi Laura siekia, kad kiekvienas jų servise jaustųsi gerai, moterys nebūtų laikomos „durnelėmis“, o vyrai neprivalėtų visko žinoti. „Konkurentai šneka ir šneka negražiai“, – apie savo darbo užkulisius kalba ji.
Laura Gauryliūtė
Laura Gauryliūtė / „ZavaZoom“ nuotr.

Su vyru atidarė automobilių servisą

Lauros meilė automobiliams užgimė dar vaikystėje, kai, būdama maža, ji su tėčiu garaže praleisdavo itin daug laiko. Nors vėliau šis pomėgis buvo kiek primirštas, po kurio laiko, kaip pati sako, sugrįžo su trenksmu.

„Po mokyklos baigimo studijavau verslo administravimą ir entreprenerystę. Nepasakyčiau, kad studijos mane sužavėjo, bet visada svajojau turėti savo verslą. Kryptingai apie tai galvojau, tačiau pradėjus, vis kas nors netikdavo, gana greitai mesdavau“, – prisimena L.Gauryliūtė.

„ZavaZoom“ nuotr./Laura Gauryliūtė
„ZavaZoom“ nuotr./Laura Gauryliūtė

Kai Laurai buvo 24-eri, ji buvo pakviesta atvykti į lenktynes. Nors iki tol moteris jas žiūrėdavo, pernelyg giliai nesidomėjo, tačiau pamačius gyvai, jai labai patiko.

„Susipažinau su vienos komandos vadovu – priėjau, pasisveikinau, paklausiau, gal galiu būti kuo nors naudinga, nes labai noriu. Jis sutiko ir taip prasidėjo mano kelias. Po kurio laiko jis supažindino mane su studentų komanda, dėl kurios pamažu užsimezgė draugystė su dabartiniu mano vyru, kuris yra inžinierius.

Taip likau lenktynių reikaluose. Domėjausi, kokios yra komandos, automobiliai, – pasakoja L.Gauryliūtė. – Vėliau man ėmė atrodyti, kad jų komanda yra pernelyg chaotiška, joje trūko noro tobulėti, tad pasiūliau vyrui daryti savo komandą. Jis sutiko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito