Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04

NATO viršūnių susitikimo žvaigždė: visas jėgas sargybai atidavęs ir kasdien ledus valgęs šuo Jungas

„Dar nesame matę taip gerai dirbusio šuns“, – tokius komplimentus kinologas Romanas Pavlovas turėjo perduoti savo šuniui, kurį, kaip pats sako, gali vadinti visaip – bičiuliu, šeimos nariu ir kolega, kartu su juo jau 9-erius metus dirbančiu Vadovybės apsaugos tarnyboje.
Kinologas Romanas Pavlovas, Vadovybės apsaugos tarnyba
Kinologas Romanas Pavlovas, Vadovybės apsaugos tarnyba / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

NATO viršūnių susitikimas – neabejotinai didžiausias renginys, kuriame per savo 25-erių metų karjerą teko dirbti R.Pavlovui. Krūvis, neslepia pašnekovas, buvo nemenkas – tiek pareigūnams, tiek šunims.

15min skaitytojams pristato išskirtinį dokumentinį filmą apie žvalgybos, snaiperių, sprogmenų paieškos specialistų, ir viso apsaugos mechanizmo darbo užkulisius NATO viršūnių susitikimo metu. Jį žiūrėti galite čia.

Intensyvus darbas, nors renginys buvo liepos viduryje, prasidėjo dar birželį, o per pačią kulminaciją dirbta iš peties. R.Pavlovas neslepia, kad Jungui teko patikrinti nesuskaičiuojamą kiekį daiktų, įrangų, automobilių. Kinologas nusijuokia, gal kiek ir bijojau, kad jis vieną akimirką ims ir pasakys „ne, nebetikrinsiu“. Vis tik, R.Pavlovo teigimu, Jungas įrodė esąs aukščiausios klasės profesionalas, o už tokį darbą kasdien būdavo apdovanojamas tuo, kam yra absoliučiai neabejingas – ledais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas