Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per neramumus Venesueloje baisiai sužalota Živilė pabėgo į Lietuvą: valdžia kovoja tankais pervažiuodami žmones

Šiuo metu Venesueloje pasivaikščioti parke ar sutemus išeiti į gatvę yra neįtikėtinai pavojinga. Lietuvių kilmės venesuelietė Živilė Rodriguez buvo viena pirmųjų aukų, kurią siaubingai sužalojo čavistai. Šis įvykis paskatino ją kartu su dukra nuo komunistinio režimo ir humanitarinės krizės pabėgti į Lietuvą, kurioje pirmą kartą apsilankius parduotuvėje, Živilė nesulaikė ašarų. „Tavęs čia niekas nepuola, niekas nepersekioja“, – laidoje „Tikri gyvenimai – tikros istorijos“ pasakoja ji.

Kadaise Venesuela buvo rojaus kampelis žemėje, tačiau 2017 metų vasarį prasidėjo maištas, kai į gatves protestuoti išėjo nuo režimo pavargę žmonės. Valdžia su protestuotojais ėmė kovoti tankais, kai viduryje aikštės tiesiog pervažiuodavo žmones.

„Šalyje nebuvo maisto. Turėdavai laukti ilgiausiose eilėse tam, kad gautum tualetinio popieriaus. Labai skaudu tai sakyti, bet tokia yra tiesa, – neslepia Živilė. – Gatvėse mes pradėjome savo kovą, siekdami protestuoti ir tikėdamiesi, kad galbūt kažkas pasaulyje atsigręš ir pastebės, ką mes patiriame.“

Visi protestuotojai buvo kviečiami ateiti į aikštę ir paaukoti vaistų sužeistiesiems, negalintiems sugrįžti namo, nes ten juos persekiojo milicija. Taip pasielgti nusprendė ir Živilė, jos dukra bei merginos tėtis, o vėliau, palikę protestuotojus kartu su paramedikais, šeima sumanė nusipirkti ledų, kadangi buvo itin karšta diena. Tačiau tada Živilė tapo viena pirmųjų aukų ir buvo stipriai sužalota.

„Dukros tėvas liko automobilyje, o mes išlipome ir turėjome pereiti gatvę, kad pasiektume parduotuvę. Apsižvalgėme, ar neatvažiuoja mašinų, tačiau pamiršome vieną smulkmeną, kurios Venesueloje negalima pamiršti. Mes dėvėjome kepures, ant kurių buvo parašyta „Šalin iš valdžios prezidentą Maduro“. 20-50 metrų atstumu nuo mūsų stovėjo čavistai ir mes jų nepamatėme. Pradėjusios eiti per aikštę, pastebėjome automobilį, kuris gali priklausyti tik jiems“, – prisimena Ž.Rodriguez.

Čavistų automobilis ėmė važiuoti neįtikėtinai greitai ir pradėjo sekti į parduotuvę ėjusias merginas. Norėdama apsaugoti dukrą, Živilė apsisuko, nustūmė ją nuo kelio, o kai pati atsigręžė, nebeturėjo vilties išsigelbėti, mat automobilis moterį jau beveik lietė.

Asmeninio albumo nuotr./Živilė Rodriguez
Asmeninio albumo nuotr./Živilė Rodriguez

„Vedama instinktų, rankomis atsirėmiau į mašiną ir užšokau ant viršaus – ji buvo labai žema, vos siekė mano kelius. Smūgis buvo nepaprastai stiprus, nulėkiau kelis metrus tolyn ir ritausi asfaltu. Mano riešo kaulai buvo suknežinti, nuo pėdos nusilupo oda ir joje patyriau dvigubą lūžį, iki šiol turiu problemų su nugara. Viskas tik dėl to, kad dėvėjome kepurę“, – pasakoja Ž.Rodriguez.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas