Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 24

Pirmosios pagalbos įgūdžių mokanti Rasa: į priekį veda baimė, kad negalėsi padėti kitam

„Visada jaučiau baimę: o kas, jei pakliūčiau į kokią nors situaciją, kur būčiau galėjusi kažką padaryti, bet nežinočiau, kaip?“ – toks klausimas kadaise iškilo tautietei Rasai Lukošiūtei. Nusprendusi, kad galimoms nelaimėms ji privalo būti pasiruošusi, mergina ne tik pramoko teikti pirmąją pagalbą, bet ir nusprendė tam pašvęsti savo gyvenimą – tapo paramedike.
Paramedikė Rasa Lukošiūtė
Paramedikė Rasa Lukošiūtė / Asmeninio archyvo nuotr. / 15min koliažas

Pastebėjusi, kad tokia pat baimė lydi ir daugiau žmonių, Rasa ėmėsi vesti linksmus mokymus pirmosios pagalbos įgūdžiams lavinti. Dabar specialistė džiaugiasi – į tai ranka nenumoja vis daugiau lietuvių, kurie tampa rimta pagalba į iškvietimus atvykstantiems paramedikams.

Paramediko profesija susižavėjo per savanorystę

Kaip portalui 15min pasakoja Rasa, paramediko kelią ji pasirinko gana netikėtinai – priešingai nei kai kurių kolegų atveju, iki tol jos šeimos nariai medicinoje nesisuko. Su savo ateities profesija mergina pirmąkart susipažino per savanorystę Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje. Ten ji kartu su paramedikais vykdavo į iškvietimus, padėdavo jiems panešti daiktus, paduodavo vaistus.

Rasa pažymi, kad tai buvo puiki galimybė jai, kaip jaunam žmogui, išsibandyti, ar paramediko darbas nebaugintų. Anot pašnekovės, tokia praktika populiari įvairiuose miestuose yra ir dabar – ja neretai savo kelią medicinoje pradeda būsimieji gydytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas