Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 07

Plaukimo trenerė: vandenyje elgiamės kaip gyvenime – ignoruojame ženklus, o po to rėkiame – „gelbėkite!“

Nors vasara tik įsibėgėja, nelaimių vandenyje skaičius siekia lubas. Birželį Lietuvoje nuskendo daugiau nei 20 žmonių. Daugiausia – Baltijos jūroje, tačiau nelaimių įvyko ir kituose vandens telkiniuose.
Plaukimo trenerė Milda Šeibokaitė (deš.) ir skęstantis žmogus
Plaukimo trenerė Milda Šeibokaitė (deš.) ir skęstantis žmogus / 15min koliažas

Gelbėtojai sako sunkiai suprantantys tėvus, be priežiūros prie vandens paliekančius savo mažamečius vaikus ir paauglius. Ilgametė suaugusių ir vaikų plaukimo trenerė Milda Šeibokaitė atkreipia dėmesį, kad dažniausiai nuskęsta ne tie, kurie prastai plaukia, bet drąsuoliai, pervertinantys savo jėgas.

Pokalbyje su ja išsiaiškinome, kokie gebėjimai rodo, kad žmogus moka plaukti, kodėl baseine išmokę plaukti vaikai ir suaugusieji yra kur kas sąmoningesni ir upėse, ežeruose, jūroje. Taip pat – kodėl verta pasimokyti plūduriuoti.

– Neseniai viešumoje buvo paskelbtas tyrimas*, kuriame teigiama, kad tik kiek daugiau nei ketvirtadalis Lietuvos gyventojų tikina vandenyje besijaučiantys drąsiai ir užtikrintai. Be to, tik iki 10 proc. gyventojų galėtų teigti iš tiesų mokantys plaukti. Jūs daug metų mokote plaukti suaugusius ir vaikus, kaip manote – ar mes mokame plaukti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi