Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 16

Psichoterapeutas O.Lapinas apie vienišumo piliules ir kitas ikikalėdines dramas

„Kalėdos žmogų įstato į tokią keistą situaciją, tarsi įjungia chronometrą ir, kol jis įjungtas, tenka atlikti daugybę dalykų: ir eglute, ir žaisliukais pasirūpinti, ir dovanėlėmis, ir namiškiais, ir korporatyviniais vakarėliais... o kur dar įprastinės veiklos“, – apie kasmet užklumpantį stresą ir susierzinimą prieš šventes pasakoja psichoterapeutas Olegas Lapinas.
O.Lapinas pasakė, kaip išgyventi iki švenčių
Olegas Lapinas / 15min koliažas

Asmeniškai jam pačiam kalėdinis stresas pažįstamas iš jo kabineto duris varstančiųjų žmonių istorijų, taip pat pašnekovas tikina, kad priešventinis stresas jau kuris laikas įtrauktas į vieną didžiausių stresorių sąrašą.

Pavojingiausias jis, pašnekovo tvirtinimu, žmonėms, orientuotiems į pasiekimus, nes tuomet kyla nerimas, konkurencijos jausmai, baimė kažko nesuspėti, nes laiko lieka vis mažiau...

Organizatorių nuotr./Pasvalio miesto eglutės įžiebimo akimirkos
Organizatorių nuotr./Pasvalio miesto eglutės įžiebimo akimirkos

Matyt, natūralu, kad artėjant metų pabaigai Šiaurės pusrutulio gyventojus psichologiškai slegia vis labiau apgaubianti gruodžio tamsa, ilgėjančios naktys, trumpėjančios dienos.

O pernelyg sutelkę dėmesį į darbus ir rūpesčius žmonės rizikuoja ir prie šventinių stalų sėsti apsipykę, pervargę ir suirzę.

Pasak O.Lapino, tie, kuriems tikėjimas daugiau susijęs su tradicija, pasirengimas šventėms taip pat gali kelti barnių šeimoje. Tad kaip to išvengti? Ar yra koks receptas? Kokių gairių laikytis gruodį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas