Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Kulvinskytė ir A.Ramanauskas: kuris užsnūdo prie vairo, o kas 12-os padarė motociklo avariją?

Kraujo kvapas po incidento ir supratimas, kad tučtuojau reikės smarkiai sumokėti už klaidą, kuri galimai buvo net ne tavo – taip būtų galima apibūdinti atvirą, vietomis šokiruojantį žurnalistės, LAIMĖS DIETOS kūrėjos Rimantės Kulvinskytės ir laidų vedėjo Algio Ramanausko naująjį podkastą „Laimė jaustis saugiai“, kuriame jiedu prieina prie vienos išvados: nemalonių padarinių tikrai buvo galima išvengti.
Rimantė Kulvinskytė ir Algis Ramanauskas
Rimantė Kulvinskytė ir Algis Ramanauskas / 15min nuotr.

Pirmajame podkaste „Laimė jaustis saugiai“ Rimantė Kulvinskytė ir Algis Ramanauskas pasiryžo atviroms išpažintims. Tiesa, galbūt ne tokioms, kokias diktuoja podkasto pavadinimas – vedėjai iš pradžių išsipasakojo apie savo nesaugiausias gyvenimo patirtis.

Kraujas ant kaktos po avarijos, mintys, kad automobilis jau tuoj tuoj sprogs, nieko apie sudorotą transporto priemonę neįtariantys tėvai, kelyje partrenkti gyvūnai – tik dalis įtraukiančio Algio ir Rimantės pokalbio.

12-os sukėlė motociklo avariją

„Kas tavęs, Algi, neužmušė? Ar kai dabar pasižiūri į savo gyvenimą, kuris buvo visai netrumpas ir įdomus, kada nors pagalvoji, kad savo pasirinkimuose ir situacijose buvai durnas?“, – Algio linksmai paklausė Rimantė.

„Niekada! Baik tu. Kiekvienais metais aš būnu durnas, net labai durnas, turbūt, visiems tas taikytina. Prisimenu dalykus, kurių nenoriu prisiminti. Prisimenu vietą, kurioje padariau autoįvykį, tada buvau kaltas. Ir, ačiū Dievui, kad kiekvieną kartą važiuojant pro tą vietą, kuri buvo prie mano namų, man eidavo šiurpas, nes per tą įvykį užmigau prie vairo“, – žurnalistei atsakė A.Ramanauskas.

Jeigu ne hidropneumatinė pakaba, matyt, ir Algio kojos tąkart būtų sulaužytos. Visa laimė, kad laidų vedėjui viskas baigėsi gerai, nors tai anaiptol nebuvo vienintelė jo avarinė situacija.

Į nemalonumus nuo vaikystės įsiveldavo ir Rimantė. Kaip pasakojo moteris, būdama vos 12-os metų su brolio priežiūra ji prisėdo prie motociklo „Voschod“. Visa tai, deja, nesibaigė geruoju.

„Su tuo motociklu aš įvažiavau į medį. Apie tai tėvams nesakėme, nes broliui tikrai būtų atsirūgę. Papasakojau mamai tik tada, kai man suėjo 18-ika metų. Prieš tai brolis buvo ištiesinęs motociklo skardą ir, ačiū Dievui, kad tą kartą buvau užsidėjusi šalmą. <...> Tada nuskridau nuo motociklo, o motociklas nuskrido tolyn“, – per plauką tragiškai nesibaigusią istoriją prisiminė R.Kulvinskytė.

Kadaise iš koncerto vykusiam A.Ramanauskui teko taip pat susitikti su nemažu siaubu. Apvirtus automobiliui, vyrui pasirodė, kad transporto priemonė gali sprogti. Kaip juokavo jis, taip galimai bus pasivaidenę dėl Holivudinių filmų įtakos. Matydamas visko sulėtintą vaizdą jis nusprendė kuo greičiau šokti iš automobilio. „Kažkodėl man šoko nebuvo, veikiau greitai, racionaliai ir mes išlindome“, – kalbėjo A.Ramanauskas.

Teko apdrausti dukrą nuo išdaigų

Podkaste Rimantė prisiminė nesaugi besijautusi ir tada, kai dėl mylimo augintinio teko neplanuotai pakloti nemažą sumą pinigų. Ne paslaptis, jog veterinarinės paslaugos – vienos brangiausių.

„Mano katinui teko operuoti smegenų auglį. Tuo metu tai buvo milžiniška suma – apie 1,5 tūkst. litų“, – kalbėjo moteris. „Už tokią sumą galima įsigyti dvi „Fiat Panda“, – pajuokavo Algis.

Juokas juokais, bet abu iš jų nusprendė, jog gyvūnų draudimas šiuo atveju būtų išgelbėjęs. Neretais atvejais žmonės draudžia augintinius ir civilinės atsakomybės draudimu, tačiau Rimantė teigė juo anksčiau apdraudusi tik savo dukrą.

„Civilinės atsakomybės draudimą turėjau tada, kai mano dukra pradėjo vaikščioti, aš pati su ja pradėjau eiti į muziejus ir galvojau: vaike, imk, ką nori, liesk, ką nori, pajusk pasaulį visa jėga. Manau, kad šiuo atveju aš tikrai nusipirkau ramybę“, – juokėsi moteris.

Kuris podkasto vedėjas bijo gyvačių, o kuris – vorų? Kodėl A.Ramanauskas stirną partrenkęs paliko, o R.Kulvinskytė partrenktą kiškį suvalgė? Kiek per metus žmonių nužudo rykliai, o kiek – kokosai? Tai sužinosite paklausę žemiau esantį podkastą iš 15min studijos.

Bendrame draudimo bendrovės „If“ ir portalo 15min projekte „Laimė jaustis saugiai“ Rimantė Kulvinskytė ir Algis Ramanauskas 3 mėnesius su įvairių sričių ekspertais, ekstremalais ir įdomių istorijų nestokojančiais žmonėmis kalbėsis apie tai, kaip jaustis saugiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas