Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27

Sicilijoje automobilių verslą vystanti Audra: apie 20 emigracijos metų ir kodėl ją vadina „vairuotoja su kablukais“?

„Sėdėti prie vairo – turbūt mano pašaukimas, kurio niekas, net aš, gyvenime nesitikėjo“, – juokiasi Sicilijoje nedidelį automobilių ir pervežimo paslaugų verslą įkūrusi Audra. Moteris į Italiją kartu su tuomečiu vyru emigravo prieš du dešimtmečius. Pašnekovė atvirai pasakoja, kad ilgas laikas atnešė ir didžiulių verslo sėkmių, ir sūnaus sveikatos iššūkių, ir santykių griūtį.
Audra Tuminienė
Audra Tuminienė / Asmeninio arch.

„Dabar gyvenu Sicilijoje, o iš viso Italijoje, bendrai paėmus, apie 20 metų. Pamenu, išvažiavome, kai tik gimė vyresnėlis sūnus, man tada buvo 21-eri. Visai jauni buvome su vyru, pasidavėm tai emigracijos bangai, kuri buvo stipri, ir palikome Kauną“, – prisimina 41-erių Audra.

Save tikra kauniete laikanti, nors jau pusę gyvenimo praleido Italijoje, moteris svarsto, kas tada labiausiai pastūmėjo palikti Lietuvą – gal finansinio stabilumo paieškos: „Tuo metu su vyru vertėmės automobiliais, iš pradžių svarstėme važiuoti į Angliją, tačiau visai netyčia šovė Italijos mintis. Ir štai, aš čia jau 20 metų.“

Tiesa, dabar Sicilijoje ji jau viena su dviem sūnumis, 23-ejų vyresnėlis jai padeda automobilių versle ir prisideda prie jaunesniojo brolio, sergančio cerebriniu paralyžiumi, priežiūros. Su vyru, atvirauja Audra, keliai išsiskyrė ir jis jau grįžo į Lietuvą bei sukūrė naują šeimą.

Asmeninio arch./Audra Tuminienė
Asmeninio arch./Audra Tuminienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas