Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tai gali išsaugoti jūsų gyvybę: kokia maudymosi apranga geriausiai matosi vandenyje?

„Ruošdamiesi maudynėms, nepamirškite pasirūpinti, kad jus matytų ne tik žuvys“ – taip šmaikštaujama Lietuvos hidrometerologijos tarnybos feisbuko paskyroje „Meteo“ ir primenama, kokios spalvos maudymosi apranga geriausiai matoma baseine ar jūroje, upėje bei ežere.
Merginos su skirtingų spalvų maudymosi kostiumėliais
Merginos su skirtingų spalvų maudymosi kostiumėliais / Shutterstock nuotr.

„Tikriausiai visi žinome, kad Lietuvos vandens telkiniai gali būti negailestingi, tačiau žmonių atsakomybė taip pat yra labai svarbi.

Ši iliustracija padės jums pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumo spalvą, kad būtumėte geriau matomi tiek ežere, tiek jūroje, tiek baseine.

Nesvarbu, ar plaukiate vieni, ar su draugais – saugumas yra svarbiausia. Būkite matomi vandenyje, tai gali išgelbėti jūsų gyvybę“, – rašoma „Meteo“ paskyroje.

Ksenijos Bal iliustracija / BĮ Klaipėdos paplūdimiai/
Ksenijos Bal iliustracija / BĮ Klaipėdos paplūdimiai/

Iš paveikslėlio matyti, kad ežere ar jūroje, kitaip tariant – ne skaidriame vandens telkinyje, geriausiai matosi juodos, geltonos, rožinės spalvos maudymosi kostiumėliai ar maudymosi šortai.

Tuo metu pastelinių spalvų, taip pat ir baltos spalvos maudymosi apranga „pranyksta“ jūroje ar ežere. Todėl nelaimės atveju gelbėtojams pastebėti skęstantįjį poilsiautoją vandenyje gali būti labai sunku.

Kiek kitokios spalvos rekomenduojamos maudantis baseine, kadangi šiuo atveju vanduo – skaidrus. Iš paveikslėlio matyti, kad geriausiai pastebimi baseine būsite, jei vilkėsite raudonos, oranžinės, geltonos, žalios, violetinės, juodos spalvos maudymosi rūbus. Prasčiausiai matomi ir dėl to nesaugiausi baseine būsite, jei maudysitės vilkėdami baltos ir žydros spalvos rūbais.

Šiais patarimais pasidalino ir BĮ Klaipėdos paplūdimiai.

Priminsime, kad vien birželį Lietuvoje nuskendo mažiausiai 20 žmonių, tarp kurių – ir dviejų metų vaikas. Šią savaitę tragedija pasibaigė pirmasis poros pasimatymas Kėdainiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas