Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 01

Tomos nerti žaislai pakerėjo vaikus: „topinių“ avyčių laukti tektų net iki vasario

„Tikrai šiandien esu ten, kur turiu būti, nors anksčiau tikrai nemaniau, kad nėrimas taps mano darbu ir hobiu vienu metu“, – nusijuokia Toma Martinaitienė. Per savo gyvenimą moteris dirbo pačių įvairiausių darbų, prisipažįsta, kad jie teikė ir džiaugsmą, bet ir jausmo – kažkas ne taip. Vąšelį į rankas moteris ilgą laiką paimdavo laisvalaikiu – nunerdavo vieną kitą daiktą sau, artimiesiems, šeimai. Kai kelis kartus nunėrė žaislą, pajuto, kad žmonėms patinka – ėmė prašyti ir vienas, ir kitas.
Tomos Martinaitienės neriami žaislai
Tomos Martinaitienės neriami žaislai / Asmeninio arch.

O kai darbas kepykloje tapo sunkiai suderinamas su vaikų laukiamų minkštųjų draugų gamyba, Toma ryžosi susikurti puslapį ir pradėti savo veiklą. Šiandien moters nertų ypatingų žaislų laukia ne tik Lietuvos, bet ir Amerikos vaikai, o susitikimo, ypač su Tomos „firminiu ženklu“ tapusia avyte, gali tekti palaukti ilgokai – net iki vasario.

Laiku ir vietoje

39-erių Toma su vyru gyvena Pasvalio rajone, juokiasi, kad jos gyvenimas – ramus, išsipildęs – toks, kokio pati nori. Nors šiandien nėrimo kalendorius užpildytas mažiausiai iki vasario, kai kas užsakyta net kitų metų Velykoms, moteris tikina kaip tik besijaučianti labai laisva. „Esu pasidariusi kalendorių, puikiai žinau, kiek galiu nunerti. Jei vieną dieną pailsiu, kita truputį labiau pasistūmėju.

Galiu pati planuoti savo laiką, o svarbiausia, užsiimu tuo, kas man tikrai labai patinka, tuo, ką myliu, todėl nors savo mažame mezgime kambariuke praleidžiu labai daug laiko, nesijaučiu kažkaip negerai“, – tikina moteris, prieš dešimtmetį įgytą hobį pavertusi mylimu darbu.

Lūžis, kai Toma ryžosi pabandyti išgyventi iš savo hobio, įvyko prieš penkmetį.

Asmeninio arch./Tomos Martinaitienės neriami žaislai
Asmeninio arch./Tomos Martinaitienės neriami žaislai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?