Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
11:00

Ne tik Vilnelę prisijaukinusi upeivė Violeta: trokštate nuginti kančias? Išmėginkite žygį vandeniu

„Upe brendu su visa pagarba stichijai, kuri gali būti labai romantiška, pakraunanti, gydanti, bet gali būti ir žalojanti, griaunanti, nunešanti... Todėl vieniems to praktikuoti nepatariu“, – sako žygių upėmis Vilnele ir Kančiogina vedlė, upeivė Violeta Masteikienė. Laikas, kuomet jau galima eiti vandeniu, pašnekovei įsibėgėja vėlyvą pavasarį, kai jau žuvys išneršę, paukščiai išsiperėję, o vandeninių augalų šaknys sutvirtėja.
Gidė Violeta Masteikė
Gidė Violeta Masteikė / V.Balkūnos nuotr.

„Aktyvusis laikas, kada galima pažinti vandens augalus ir gyvūnus, trunka nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos. Nors riverhikingas nevyksta saugomose teritorijose, stengiuosi, kad vaikščiojimas vandeniu nekenktų gamtai“, – sako iš ketverto vaikų šeimos kilusi ir kurį laiką plaukiojančiame name laive Vilnelėje gyvenusi pašnekovė.

Violetai patinka stebėti, su kokiomis nuostatomis ir mintimis ateina žmonės pažinti vandens kelių, kaip keičiasi jų nusistatymai ir nepatiklumas, o nepaklausę patarimo avėti vandens avalynę, patys įsitikina: taip ir Užupio Vilnelė gali išversti iš tapkių...

Upeivė sako, kad upėje žmonės elgiasi taip, kaip ir gyvenime: priima ir suteikia pagalbą, renkasi daugiau nuotykio ar saugumo.

Savarankiškai patys eina arba saugiau jaučiasi į kolegos ranką įsikibę.

V.Balkūno nuotr./Violeta Masteikienė
V.Balkūno nuotr./Violeta Masteikienė

Violeta, kokia jūsų istorija, kaip pati atradote vandens kelią?

– Pirmieji ėjimai upe ir buvo Kančioginoje. Krikonių kaime nusipirkome trobelę, labai knietėjo upę ištyrinėti. Pirmąjį kartą sugalvojau plaukti ja baidarėmis. Pasikviečiau draugų, o jų atvyko gerokai daugiau nei buvo baidarių, kadangi upė daro lankstą, sugalvojome, kad palydėsime plaukiančius eidami upe. Vandeniu tąkart su draugais kaip dievai praėjome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas