Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Mičiulienė. Ar prie tavo Kūčių stalo sėdės dėdė, kurio juoką tu paveldėjai?

Atsimenu, buvau antrame kurse ir viena draugė mane parsivežė per žiemos šventes į savo kaimą. Nebuvau aš miestietė, bet visą gyvenimą gyvenau „pakabinta“ ketvirtame aukšte, netoli dangaus, be nuosavo kiemo. Nei žuvis, nei mėsa, nei nuoga, nei apsirengusi, nei raita, nei pėščia. Kaip pasakos personažė.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Atvažiavome tada mes į užpūstytą kaimą Kūčių vakarą. Mano šeimoje visada tvyrojo įtampa dėl dviejų religijų susikirtimų, tai gal todėl, dėl taikos, jokių švenčių nešvęsdavome. Aš net nežinojau, kodėl klasiokai prieš naujus metus į klasę atsinešdavo keistus burbuliukus su aguonom, o mūsų namuose jų nebūdavo.

Ir štai tokia mergaitė, be jokių tradicijų kvapo, atvyksta švęsti. Pilna troba giminių ir tik aš viena iš... kažkur. Visi klausinėja, domisi manimi. Visi jie – broliai, pusseserės, tetos ir dėdės. Visi vieni apie kitus viską žino ir, atrodo, kad man buvo leista prisiliesti prie kažko švento. Trumpam, bet leista.

Vyrai, vienas paskui kitą, kaip vilkų gauja, pirmi nutrepsėjo sniego tuneliu link pirties. Kai jie parėjo namo įkaitusiais, raudonais žandais, apipinti garų kamuoliais, ėjome mes – moteriškių gvardija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas