Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15

Violeta Mičiulienė. Gyvenimas bendrabutyje – prakeiksmas ar nuotykis?

Draugės mama man aiškina, kaip turiu surasti man reikiamą adresą. Kaip ten nueiti trumpiausiu keliu. Viskas aišku, bet ties viena pasakojimo vieta ji užkliūva ilgam. Labai detaliai pasakoja, kaip man apeiti bendrabučius, ir sako, kad nors tai bus toliau, bet saugiau. O aš dar ten ruošiuosi eiti penktadienio vakarą. Klausinėju jos, kodėl negaliu eiti tiesiai? Kam toks lankas reikalingas?
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Ji atlaidžiai žiūri į mane kaip į vaiką ir aiškina, koks pavojus gali būti, jei eisi pro bendrabučius. Gali užpulti, apiplėšti, išprievartauti, ką nors ant galvos numesti ir, žinoma, nužudyti. Nes bendrabutyje ir gyvena tie, kurie gali tai padaryti, kurie tai jau padarė ir, žinoma, tie, kurie tikrų tikriausiai ateity padarys. Nes juk tai bendrabučio žmonės!

Prisiminiau, kaip viena pažįstama pasakojo apie baisų įvykį ir jo kaltininką apibūdino kaip visiškai beviltišką ir nebereikalingą visuomenei atmatą. O pabaigai metė kaip granatą: „O ko norėt? Jis gi iš bendrabučio.“ Sustingusi klausiausi jos verdikto. Žmonės iš bendrabučio, už kokybės ribos.

Net visose televizijos laidose, kur policija važiuoja į įvykio vietas, veiksmo vieta dažniausiai būna bendrabučio koridorius. Ilgas, apšniaukštas. O jame vyksta didžiulės mažų žmonių dramos. Su krauju, ašarom ir kartais parako dūmais. Kur vienišos bobutės bado pirštais į jaunus kaimynus narkomanus, nes prie policijos nieko nebijo. Ten dingsta daiktai, kurių niekas nematė, ir ten skauda už vaikus, kurie kasdien stovi šalia pavojingo ugnikalnio, galinčio bet kada išsiveržti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas