Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 01

Violeta Mičiulienė. Kam man reikalingas tangentas, jei aš nemoku elgtis su berniuku? Su Rugsėjo 1-ąja!

Mano gyvenime ši Rugsėjo 1-oji yra 60-a. Kaip žmogus, sulaukęs tokio solidaus skaičiaus, turėčiau pakelti šampano taurę. Tačiau kol kas susilaikysiu, nes noriu švariu protu suvokti mokyklos prasmę mano gyvenime.
Violeta Mičiulienė
Violeta Mičiulienė / „Turiu fotoaparatą“ nuotr.

Aš niekaip negaliu užmiršti šios datos, nes mano namų langai visi atsukti į mokyklą. Kasdien ją matau, ką bedaryčiau. Plius, tai mokykla, kurioje aš buvau ta pirmokė, kuri pirmoji teliuskavo varpelį skelbdama naujų mokslų pradžią. Ir, žinoma, naujos mokyklos atidarymą.

Bet to galėjo ir nebūti, nes man buvo tik 6 metai. Per maža. Ir jei man tėvai nemelavo, tai pati susitvarkiau savo reikalus. Nuėjau pas mokyklos direktorių, kuris gyveno kitame name ir, užlipusi ant taburetės, pasakiau jam ilgą eilėraštį.

Kad jam neatrodytų, jog aš tam ilgai ruošiausi, nuo stalo paėmusi laikraštį, jo šeimai perskaičiau šauniųjų kolūkiečių šaunius pasiekimus kažkokiame šauniame kolūkyje. Nežinau, kas labiau suveikė, bet mane priėmė. Buvau klasėje jauniausia. Protingiausia ir... labiausiai nutrūkusi nuo vadžių. Klasės draugus bausdavo pasodindami į mano suolą.

Nežinau, kas labiau suveikė, bet mane priėmė.

Rašiau, skaičiau, paišiau ir buvau laiminga. O po to prasidėjo nesąmonių kampelis. T. y. kažkokie gudručiai nusprendė išbandyti, kiek ant mūsų galima užkrauti mums nereikalingų žinių. Ir beveik tuo pačiu metu, kai prasidėjo paauglystė. Tau tik „jis“ galvoje, o mokytoja tavęs klausia: „Kas yra stačiojo trikampio smailiojo kampo ir kito statinio santykis?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas