Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

14 požymių, rodančių, kad jūsų siela yra pavargusi

Kada paskutinį kartą jautėtės gerai? Jei viskas, ką darote, reikalauja daug pastangų ir niekas nebesuteikia laimės, tai ženklas, jog jūsų siela yra pavargusi ir merdėja.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Gyvenime ateina laikas, kai jaučiatės tokie pavargę, ir viskas, ką darote, reikalauja didelių pastangų. Matote, kaip gyvena žmonės aplinkui jus, ir svarstote, kaip jie viską taip susitvarko? Juk jūs taip pat esate stiprus. Tačiau jūsų kūnas ir siela rodo tam tikrus požymius, kad stiprūs buvote per ilgai, rašoma daily.lessonslearnedinlife.com

Jūsų siela trokšta laisvės, kūrybinės ekspresijos, meilės ir laimės. Tačiau, jei nuolat kitus statote aukščiau ir ignoruojate savo poreikius, prarandate ryšį su vidiniu džiaugsmu. Tada gyvenimas pradeda atrodyti kaip tikra kankynė. Štai požymiai, rodantys, kad jūsų siela yra pavargusi ir miršta.

Jūsų niekas nebejaudina ir nebesuteikia džiaugsmo

Viskas, kuo kažkada mėgavotės – hobiai, aistros, kūrybiniai pomėgiai, mėgstamiausi menininkai, muzika, filmai, knygos, ir visi smagūs dalykai, kuriuos darydavote su draugais – atrodo tušti ir varginantys. Mieliau liekate namie ir nieko neveikiate. Net kai išeinate ir darote tai, kas jums patinka, nejaučiate jokio džiaugsmo ar entuziazmo.

Nepamenate, kada paskutinį kartą juokėtės iki ašarų

Kada paskutinį kartą kvatojote iki ašarų? Kaip dažnai kikenate? Ne nerviškai, kaip būna stresinėse situacijose, tačiau tikru, nuoširdžiu juoku, kuris kyla iš grynos laimės akimirkos. Jei nepamenate, kada paskutinį kartą gyvenimas jus kuteno, tai ženklas, jog jūs nebesate jūs.

Ankstesnis jūsų „aš“ jums atrodo tarsi nepažįstamasis

Kai žiūrite senas nuotraukas arba su draugais prisimenate senus gerus laikus, atrodo, jog esate visiškai kitas žmogus. Šypsena, užkrečianti gera energija, džiaugsmas verčia susimąstyti, kaip toks žmogus galėtų jaustis taip, kaip jaučiatės dabar.

Jaučiatės vieniši net žmonių apsuptyje

Jaustis vienišam, kai neturi nieko, yra sunku, tačiau daug sunkiau yra jaustis vienišam, kai esi apsuptas žmonių. Krūtinėje dažnai jaučiate tuštumą. Lyg būtų nematomas filtras, neleidžiantis kitiems žmonėms pamatyti jūsų ir jūsų jausmų. Nekaltinate jų, tačiau taip pat nejaučiate ryšio.

„Scanpix“ nuotr./Moteris
„Scanpix“ nuotr./Moteris

Nebematote tikslo išlikti motyvuotam

Jums trūksta įkvėpimo. Prieš tai, kai taip jautėtės, jus motyvavo daugelis dalykų. Dabar niekas jūsų nebejaudina ir neskatina kažko imtis. Darbas, šeima, draugai, karjera, sveikata – viskuo žongliruojate tiesiog plaukdami pasroviui.

Sakote taip, kai norite rėkti NE

Tiesiog negalite prisiversti pasakyti NE. Nesvarbu, ar tai neracionalus viršininkas, kuris nesuteikia teisingų instrukcijų, ar valdingas partneris, kuris nesiskaito su jūsų jausmais, jūs pasiduodate kitų keliamiems prašymams ir reikalavimams, negalvodami apie savo poreikius.

Vis duodate, tačiau nieko negaunate mainais

Žmonės pas jus ateina, kai jiems kažko reikia. Negalvodami ištiesiate jiems pagalbos ranką. Tačiau jums sunku prašyti to, ko norite jūs. Per daug galvojate apie tai, kaip atrodysite kitų akyse, ir geriau išliekate stiprūs, nei rodote savo pažeidžiamumą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sielos draugas ir gyvenimo partneris: daugelis klysta, vertindami jų vaidmenis

Meluojate sau

Apsimetate, kad viskas gerai, kai iš tiesų taip nėra. Geriau meluosite sau, nei priešinsitės žmonėms, esantiems jūsų gyvenime. Kartais bijote konfliktuoti, todėl iškreipiate faktus savęs įtikinėjimo pasakojimais, kurie neleidžia išsikapstyti iš esamos situacijos.

Dieną leidžiate darydami tai, ko nekenčiate

Kiekvieną dieną gyvenate be jokio entuziazmo. Darote tai, ką turėtumėte, nes pasaulis taip veikia. Kai permąstote savo dieną, savaitę, mėnesį, metus – ten nėra nieko įsimintino.

Jums trūksta ribų ir žmonės jumis naudojasi

Jums trūksta aiškių asmeninių ribų. Nesilaikote savo požiūrio; kitiems lengva jūsų NE pakeisti į silpnus TAIP. Jūsų santykiuose dažnai būna akimirkų, kurios pažeidžia jūsų fizines ir emocines ribas.

Jūsų gyvenime yra vienas ar net keli toksiški žmonės, kurie jus išsunkia

Jūsų aplinkoje yra kažkas, kas nuolat užkrečia jus negatyvumu. Šie asmenys jumis manipuliuoja naudodami kaltę ir emocinį šantažą.

123RF.com nuotr./Draugės
123RF.com nuotr./Draugės

Jaučiatės fiziškai išsekę ir silpni

Ar jaučiate, kad jūsų kūnas yra sunkus ir išsekęs? Ar jums sunku išlipti iš lovos ir kibti į dienos darbus? Ar smagi fizinė veikla, tokia kaip bėgiojimas ar šokiai, atrodo per daug sekinantys?

Darote nesveikus pasirinkimus

Nesvarbu, kalbama apie sveikatą, gyvenimo būdo pokyčius ar potencialius partnerius – darote neprotingus pasirinkimus. Nuolat atsiduriate situacijose, kurios emociškai jus skaudina bei išsekina. Galbūt dirbate darbovietėje, kuri nepripažįsta jūsų talento, arba esate su partneriu, kuris nesivargina skirti laiko, taip reikalingo santykių puoselėjimui.

Esate įkliuvę į baimės voratinklį

Esate įkliuvę į nuolatinę negatyvių minčių srovę. Kaskart, kai norite kažką pakeisti, ar jūsų gyvenime nutinka kažkas gero, jūs bijote negatyvių pasekmių.

Jei jaučiatės įklimpę į tokią situaciją, ieškokite pagalbos. Pasikalbėkite su patikimu draugu ar profesionaliu terapeutu. Kad ir kokie jaustumėtės vieniši, ir kad ir kaip sunku būtų, užtenka vieno žmogaus, kuris išklausytų jus su užuojauta, kad viskas stipriai pasikeistų. Praeis nedaug laiko, kol suprasite, kad negalima prarasti ryšio su savo laime, ir kad jūsų siela niekada iš tiesų nemiršta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?