Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

3 priežastys, kodėl įsipareigoję vyrai ir moterys renkasi neištikimybę

Kas paskatina žmones peržengti pavojingą ribą ir pasiduoti išdavystei? Specialistai išties daug kalba šia tema – ne tik apie priežastis, bet ir apie tai, ką daryti sužinojus apie partnerio neištikimybę bei kaip įveikti to paliktas pasekmes.
Neištikimybė
Neištikimybė / 123RF.com nuotr.

Puslapyje yourtango.com rašoma, kad 30-60 proc. visų susituokusių žmonių yra buvę neištikimi ir kad moterys yra tiek pat linkusios apgaudinėti, kiek ir vyrai.

2011 m. Indianos universitete atlikto tyrimo metu nustatyta, kad apie 19 proc. apklaustų moterų ir apie 23 proc. vyrų pranešė apie tam tikrą neištikimybę dabartinių santykių metu. Neseniai Šeimos studijų institutas nustatė, kad 20 proc. apklaustų vyrų ir 13 proc. moterų prisipažino būdami susituokę turėję lytinių santykių su asmeniu, kuris nebuvo jų partneris.

Kokias tris moterų neištikimybės priežastis išskiria specialistai?

1. Emocinio ryšio ir įsipareigojimo nebuvimas su dabartiniu partneriu

Tai gali būti tiek nauja santuoka, tiek nusistovėję ilgalaikiai santykiai, kai partneriai tiek emociškai, tiek fiziškai nutolę vienas nuo kito.

2. Skiriasi partnerių seksualiniai įsitikinimai ir interesai

Seksualiniai santykiai poroje užima svarbią vietą. Iš moters pusės tai gali reikšti ir tai, jog ji yra mažiau žaisminga ar nei iki galo atskleidžia savo seksualumą, būdama kartu su partneriu.

3. Aistra išblėso

Aistringas seksas vienas su kitu yra vienas iš būdų išlaikyti gerus tarpusavio santykius. Jeigu aistra dingo, intymus gyvenimas gali tapti labai sudėtingas.

Kokias dar priežastys išskiriamos? Emocinio artumo trūkumas, nelaiminga santuoka, noras patvirtinti savo vertę (buvimą geidžiama), iš naujo patirti romantiškumo jausmą, vienatvė.

Kodėl vyrai išduoda savo moteris?

1.Jie negalvoja apie pasekmes

Vyrai labiau susijaudina vizualiai ir yra labiau linkę reaguoti į jaudinančią moterį, negalvodami apie savo veiksmų pasekmes. Paprastai tariant, dėl to kaltas testosteronas.

2. Esama partnerė nebetraukia

Trauka yra labai individualus dalykas. Kaip teigiama yourtango.com, vyrams išvaizda yra svarbi, nes jie į vaizdinius reaguoja kur kas labiau nei moterys.

3. Jiems nuobodu

Įprastos kasdienybės rutina, sąskaitos, finansiniai įsipareigojimai, spaudimas, rūpinimasis šeima taip pat gali sukelti norą vėl būti „laukiniu ir pašėlusiu“. Greitas romanas dažnai suvokiamas kaip dėmesio atitraukimas nuo tikro pabodusio gyvenimo.

Kokios dar neištikimybės priežastys būdingos vyrams? Tiesiog noras užsiimti seksu arba seksualinės įvairovės troškimas, noras patenkinti seksualinį smalsumą turėti intymių santykių su konkrečiu asmeniu, troškimas pasijusti svarbiam ar ypatingam ir pan.

Tačiau kad ir kokios bebūtų priežastys, kodėl žmonės suka į kairę, tai yra pražūtinga daugeliui santykių. Bendravimas, domėjimasis vienas kito laime ir malonumais, laikas kartu – tai paprasti būdai, padedantys užkirsti kelią neištikimybei, kad ji netaptų jūsų santykių problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas