Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

5 santykių ir intymumo žudikai santuokoje: ar žinote, kas jie tokie?

Santykiuose geismas ir intymumas yra tarsi savaime suprantami dalykai. Tačiau, nors viskas įsibėgėja karštai ir lengvai, paprasta patekti į daugelio įsipareigojusių porų rutiną, kuri daugelį santykių ir nugramzdina.
Meilužiai automobilyje.
Meilužiai automobilyje. / Shutterstock nuotr.

Su laiku intymumas tarsi sulėtėja, o tai kas buvo nauja, tampa žinoma ir įprasta. Todėl ir akimirkos, kurios anksčiau buvo jaudinančios, pradeda atrodyti kaip nuobodus kinas, nes tai jau buvo...

Atpažinti artumo pokyčius ne visuomet paprasta, tačiau tai nėra aklavietė, rašo brainberries.co. Galbūt pirminio jaudulio (ypač dabar, kai esate taip gerai pažįstami, ir nepasieksite), bet pasmerkti nesate.

Jūsų meilės gyvenimas neturi atitikti stereotipinės klišės, į kurią, kaip tikimasi, pakliūva ilgai įsipareigojusios poros. Augti, tobulėti ir atgaivinti kibirkštį visuomet galima.

Tačiau kas iš tiesų yra tie dalykai, griaunantys intymumą poroje ir prigesinantys aistrą ilgalaikiuose santykiuose?

1. Bendro laiko vis nėra

Jei vienas partneris dirba labai ilgai, o kitas yra naktinė pelėda... Natūralu, kad jūs vis prasilenkiate. Bet, kad ir kaip sunku šiuos laiko iššūkius suvaldyti kasdien, skirti laiko fiziniam intymumui ilgalaikiuose santykiuose būtina.

Jei vis tiek kyla problemų sinchronizuojant tvarkaraščius, apsvarstykite galimybę įdiegti „greitus“ prisijungimo būdus per savo įtemptą tvarkaraštį, pvz., kasdienį prisilietimą, dėkingumą ir senų prisiminimų išgyvenimą.

Taip pat galite padaryti vietos intymiam laikui, suplanuodami jį (nors tai gal ne taip jaudins, kaip santykių pradžioje) ir pirmenybę teikdami miegui, kad dažniau būtumėte nusiteikę.

2. Koks intymumas, nėra energijos

Norint išsaugoti intymumą, reikia energijos. Jei į savo įtemptą dieną jau įtraukėte mankštą, mintis apie intymumą gali varginti. O kur dar vaikai, vakarienės ruoša...

Sprendimas? Sulėtinti savo gyvenimo tempą. Nors kartais tai gali atrodyti neįmanoma. Priimdami sveikesnius sprendimus (sveikiau valgydami ir daugiau miegodami) taip pat galite padidinti energijos resursus.

Šypsenoje taip pat yra paslėpta energijos galia, apie kurią mažai kas nutuokia. Todėl šypsodamiesi kartais galite pasijusti geriau nei valgydami šokoladą. Nepamirškite, kad ji turi įtakos ir ilgaamžiškumui bei bendrai savijautai.

3. Fiziniai ir psichiniai veiksniai

Taip, ir jie gali sukelti intymumo stoką, tačiau daug kas jūsų pačių rankose. Tai sveikesnio gyvenimo būdo pasirinkimas, pavyzdžiui, sveikesnis maistas, ilgesnės miego valandos, reguliari mankšta, pakankamas laikas su partneriu.

4. Visažinystės prakeiksmas

Nesvarbu, kokio amžiaus esate ir kaip aistringai esate susijęs su savo partneriu ar beprotiškai jį mylite, ne visuomet viskas poroje sutampa.

Pažinti savo kūnus ir jų norus kartais užtrunkame.

Laimei, internete informacijos daug, o diskutuodami su partneriu apie tai, kas jums malonu, galite prieiti daug malonių kompromisų. Nepasiduokite visažinystės prakeiksmui (viską žinote ir nieko naujo jums nereik), eksperimentuokite ir leiskitės į mažus nuotykius drauge.

Nors diskutuoti apie intymumą nepatogu, apie tai kalbėti, ypač senstant, būtina.

5. Nepakankamas geranoriškumas

Visi santykiai be išimties turi neigiamų aspektų: nesutarimų, įtampų, finansinių sunkumų ir pan. Priežasčių daug, o nuolatinis skubėjimas ir rutina tikrai reikalų nepagerina. Todėl dėmesys partneriui ir mėginimas išklausyti bei išgirsti, ką jums sako, ko jis nori, gali atverti daug sėkmingų kelių į susikalbėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius