Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

6 pagrindiniai dalykai, griaunantys jūsų santuoką

Niekas nesiginčys, kad už tvirtą ir laimingą šeimą yra atsakingi du žmonės. Žinoma ir tai, kad sprendimas susituokti ne visada būna gerai apgalvotas ir gerai pasvertas. Tačiau yra keletas veiksmų, kurie gali sugriauti net tvirčiausią santuoką.
Pora.
Pora. / Fotolia nuotr.

Kiekviena moteris nori tikėti, kad jos santuoka bus tvirta, bet ar visada šeimoje visi viską teisingai daro ir deramai elgiasi?

Štai kas lengvai gali sugriauti santuoką:

1. Kritika ir priekabės

Norite, kad šeiminis gyvenimas taptų nepakeliamas? Kritikuokite ir kabinėkitės esant kiekvienai progai. Žinoma, pasiūlymo skirtis jūs taip greitai nesulauksite, bet galiausiai jūsų partneris negalės pakęsti netgi jūsų balso. Mylintis žmogus gali atlesti už neišlygintus marškinius ar sudegntą vakarienę, bet pakęsti nuolatinę kritiką – niekada. Be to, jis atsimins kiekvieną jūsų žodį ir kada nors gausite sniego gniūžtės efektą.

Galbūt kiekvienas šeimoje turi pagrindo kritikai ir skundams, bet prieš tai reikia pagalvoti, ar jie padės ką nors pasekti.

2. Gyvenimas po vienu stogu su rūpestinga mama

Nesvarbu, kieno tai bus motina, vyro ar žmonos, svarbu, kad ji būtų labai rūpestinga. O gyvenimas su uošviene – puiki likimo „dovana“ bet kuriam partneriui. Ji pastebės kiekvieną žento / marčios klaidą bei trūkumus, ir būtinai praneš apie tai savo vaikeliui.

Negalima kaltinti visų mamų, bet teisinga mama – tai labiau išimtis, o ne taisyklė. Žinoma, tėvus reikia mylėti, vertinti ir gerbti, bet negalima leisti, kad jie perimtų jūsų gyvenimą. O gyvenant po vienu stogu, laikytis savo ir kitų gyvenimo taisyklių bus praktiškai neįmanoma. Apskritai, kaip rodo gyvenimas, tuo toliau mama, tuo tvirtesnė santuoka.

3. Visko tempimas ant savo pečių

Jeigu norite sugriauti šeimą, atleiskite vyrą nuo pareigų namuose, neleiskite jam rūpintis vaikais. 

Tai labiau būdinga moterims negu vyrams. Moteris turi rūpintis savimi, vaikais, vyru, ruošti maistą, tvarkyti namus, eiti į darbą. Be to, ji neturi kvaršinti vyrui galvos kvailais prašymais. Jeigu norite sugriauti šeimą, atleiskite vyrą nuo pareigų namuose, neleiskite jam rūpintis vaikais.

Taip pat skaitykite: Santuokinio sekso privalumai ir galimi pavojai

Trumpiau tariant, nuimkite visą buities atsakomybę nuo jo pečių. Kai jūs po darbo bėgate namo, kad patikrintumėte vaikų namų darbus ir paruoštumėte vakarienę, tegul jūsų vyras guli ant sofos ir žiūri televizorių.

Vyras pripranta prie tokių santykių ir ima matyti savo moteryje tarnaitę. Laikui bėgant nepadovanoti žmonai gėlių švenčių proga taps normalu. O kam? Juk gali nusipirkti pati. Tuo metu moteris, pavargusi nuo buities rūpesčių ir rutinos, tampa nuolat pavargusi, irzli ir pradeda prie visko kabinėtis. Ir, žinoma, meilei ji neturi nei jėgų, nei noro.

Kad nepavirstumėte į piktą tetą, nevaidinkite didvyrės – buties rūpesčius ir atsakomybę dalykitės kartu su vyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas