Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 paprastos frazės, kurios stiprina santykius

Sveiki santykiai – tai tarpusavio pagarbos, pasitikėjimo, palaikymo ir geros komunikacijos junginys. O kad pasiektumėte visus šiuos elementus, tenka įdėti nemažai darbo ir pastangų.
Meilė
Meilė / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Santykiai Meilė

Anot atliktų tyrimų, bendravimas poroje (ar bendravimo nebuvimas) yra kur kas didesnis poros išsiskyrimo rizikos rodiklis net ir už asmenybių derėjimą, ištikimybę ar gyvenimo pokyčius.

Yra galybė būdų šiai komunikacijai sustiprinti, kurie ne tik pagerins bendravimą, bet kuriais ir parodysite savo mylimajam, ką iš tiesų jai ar jam jaučiate.

Portalas yourtango.com atskleidžia kiekvieniems santykiams itin svarbias frazes, kurias vienas kitam derėtų kartoti kuo dažniau.

„Aš tave palaikau“

Labai svarbu, kad mylimasis tai žinotų. Kuomet parodote arba išsakote savo antrajai pusei, kad visada būsite šalia, santykiuose kuriate saugumo bei intymumo jausmą.

Kaip parodė žurnale „Asmenybė ir socialinė psichologija“ publikuotas tyrimas, būtent saugumo jausmo užtikrinimas santykiuose padeda kiekvienam iš mūsų atsiskleisti nebijant parodyti tikrojo savęs.

„Aš tave myliu“

Pirmą kartą ištarti šie žodžiai – bene pats didžiausias laiptelis į viršų santykiuose. Vis tik, kai jis jau perliptas, šiuos žodžius dažniau kartoti neretai pamirštame, tikėdamiesi, jog tai jau savaime suprantamas dalykas. Tikrai ne, juk kiekvienas norime išgirsti, kad esame vertinami ir mylimi.

„Aš atsiprašau“

Suprasti, kad suklydote ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, tikrai nėra lengva, tačiau taip turi elgtis subrendę žmonės. Tyrimai parodė, kad sakydami santykiuose „atsiprašau“ taip pat kuriate pasitikėjimą vienas kitu.

„Pasakyk man, kaip tu jautiesi“

Anot Amerikos psichologų asociacijos, daugelis porų pernelyg daug kalba apie savo kasdienybę bei dienos darbus ir per mažai aptarinėja savo pačių pojūčius ir jausmus. Dėl to poroms patariama skatinti vienas kitą kalbėti ne tik apie „paviršinius“ dalykus, bet ir kiek labiau gilintis į savo psichologiją.

Tiek pat svarbu ir iš tiesų klausytis savo partnerio, savo požiūrį ir nuomonę padėjus kiek į šalį. Mat išankstiniai nusistatymai tik apsunkina efektyvią komunikaciją.

„Išsiaiškinsime tai vėliau“

Konfliktai poroje yra visiškai normalus dalykas. Svarbu tik, kaip su tais konfliktais yra tvarkomasi. Dažni ir neišspręsti ginčai kenkia mums tiek psichologiškai, tiek ir fiziškai, ką jau kalbėti, kiek tai apsunkina gyvenimą. Vis tik kuomet kilus mažam konfliktui iš praeities ištraukiamos ir senos nuoskaudos, pakeliamas balsas ir prasideda santykių aiškinimasis, kur kas geriau yra atsitraukti ir kiek ataušti. Tik tada grįžti prie šios temos ir pabandyti viską sustatyti į vietas.

„Labos nakties“

Los Andžele dirbantis psichiatras Markas Goulstonas tikina, kad kas vakarą ištariamas „labanakt“ yra geras indikatorius, rodantis, jog santykiai jums yra svarbūs. Anot jo, tai reiškia, kad jums abiem jūsų santykiai yra kur kas svarbesni nei bet kokie tos dienos geri ar blogi įvykiai.

„Geros tau dienos“

Anot M.Goulstono, tai tiek pat svarbi frazė, kaip ir „labanakt“ – ištardami ją savo partneriui, suteikiate jam ar jai palaikymą ir padrąsinimą pasitikti naują dieną už namų ir jųdviejų pasaulio ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito