Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 dalykai, kuriuos turėtumėte liautis darę santykiuose

Jūsų santykiai visuomet vystosi pagal tą patį scenarijų ir dažniausiai baigiasi skausmingu išsiskyrimu? Gali būti, kad kas kartą darote tas pačias klaidas, kurios jus verčia rinktis tuos pačius elgesio modelius.
Pora.
Pora. / Fotolia nuotr.

Kaip ištrūkti iš užburto rato? Kaip rašoma elle.ua, pirmiausia būtina pakoreguoti savo elgesį, kitaip tariant, pradėti nuo savęs.

Kokie 8 dalykai gali jums padėti pasiekti darnos santykiuose?

Nesusitelkite į negatyvius dalykus

Įsivaizduokite, kad jūsų partneris įdėmiai klausosi jūsų, stengiasi patenkinti jūsų poreikius, kad ir kokie jie bebūtų – ėjimas į teatrą ar lankymasis meno galerijoje, nors tai galbūt jam visai ne prie širdies. Didžiausia klaida visa tai priimti kaip savaime suprantamą dalyką ir priekaištauti dėl smulkmenų, pavyzdžiui, neišplauto puodelio ar skalbyklėje paliktų drabužių.

Pagalvokite, kodėl jūs taip stipriai susikoncentruojate į smulkmenas ir neįvertinate teigiamų savo partnerio bruožų? Galbūt problema slypi ir jūsų pesimistiniame požiūryje į gyvenimą bei santykius? Pasistenkite į viską pažiūrėti iš šalies ir įvertinti savo mylimo žmogaus pastangas.

Nepraraskite susidomėjimo gyvenimu

Rutina atsibosta visiems, todėl mokėkite į savo gyvenimą įnešti ką nors naujo. Įdomi veikla padeda sutvirtinti santykius, praplėsti horizontus ir nuspalvina kasdienybę. Gebėjimas užsiimti kažkuo ne tik drauge, bet ir atskirai, suteikia laisvės abiem partneriams. Pagalvokite apie tai, ką seniai norėjote išmokti ar sužinoti, ir imkite iniciatyvą į savo rankas.

Nesigėdykite pokalbių apie seksą

Jums tikrai nepavyks pagerinti intymaus gyvenimo, jeigu nesiryšite pasikalbėti su partneriu apie tai, kas jus jaudina sekse, ką norėtumėte išbandyti ir kas jums nepatinka. Po atviro pokalbio apie seksą bus lengviau rasti kompromisą, ką daryti, kad intymus gyvenimas tenkintų jus abu ir būtų dar aistringesnis.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Investuokite į save

Niekada nevėlu mokytis ir išmėginti ką nors naujo. Investicija į save yra labai svarbi, kadangi kuria jūsų asmenybę. Santykių kūrimas prasideda ne nuo kito žmogaus, bet nuo jūsų pačių ir gebėjimo su pagarba priimti kitą su visais trūkumais ir pliusais. Jeigu būsite įdomūs patys sau, mylėsite save, natūralu, kad santykius bus kurti kur kas lengviau.

Domėkitės savo partnerio veikla

Nuoširdus domėjimasis partnerio hobiu, jo veikla ir aistra yra labai svarbus, kadangi taip palaikote savo mylimą žmogų, parodote, kad jums ne tas pats, kas vyksta jo pasaulyje. Tai jus suartins ir kaip porą, ir kaip bendraminčius. Nebūtina mintinai žinoti sudėtingiausių veiklos niuansų, užteks ir to, kad norite sužinoti daugiau, kodėl jūsų partneris taip įsitraukęs.

Neskubinkite įvykių

Išmokite gyventi šia diena ir gauti pasitenkinimą iš santykių, kuriuos kuriate šią akimirką. Kai kada partneriai nemoka pasitenkinti dabartimi ir kuria daugybę planų. Nesupraskite klaidingai – planų kūrimas yra natūrali santykių dalis. Tačiau nuolatinė kontrolė ir reikalavimas įprasminti planus gali santykiams pakenkti, ypač, jeigu esate šviežiai iškepta pora. Leiskite savo santykiams vystytis natūraliai ir neskubinkite įvykių.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Nebijokite permainų

Jeigu galvojate, kad jūsų partneris bus toks, koks buvo prieš penkerius metus, kai įsimylėjote, jūs labai klystate. Visi žmonės keičiasi, ir tai yra gerai, kadangi stovėjimas viename taške ar užstrigimas tam tikrame gyvenimo etape jums neleidžia tobulėti ir gauti tai, ko jums iš tikrųjų reikia.

Atsakykite sau klausimą – ar esate pasiruošę priimti vienas kitą su natūraliais gyvenimo ir jūsų asmenybės pokyčiais?

Neįtraukite pašalinių žmonių į savo santykius

Kad ir su kuo kalbėtumėte apie savo santykius, jauskite ribas, kiek galite dalintis smulkmenomis ir subtilybėmis. Jūs esate vienintelis žmogus, kuris gali priimti sprendimus kurdamas ryšį, o visų kitų pamąstymai ir patarimai gali išmušti iš vėžių ir nebūtinai bus teisingi. Tik jūs matote, kas vyksta už uždarų durų, tad tik jūs, pasverdami už ir prieš, galite rasti optimalų konflikto sprendimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas