Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 maisto produktai, kurių nepatartina valgyt prieš seksą

Prieš einant į pasimatymą ar ruošiantis romantiškam vakarui su antrąja puse reikėtų pagalvoti ne tik apie išvaizdą ar psichologinį pasirengimą, bet ir tos dienos racioną. Jei nusimato intymi vakaro pabaiga, dietologai pataria įvertinti, ką valgysite, ir kai kurių produktų kurį laiką prieš lytinius santykius tiesiog atsisakyti.
Valgymas
Valgymas / Shutterstock nuotr.

Tai, ką valgome, turi įtakos mūsų seksualiniam gyvenimui, todėl mitybos specialistai pataria prieš intymias patirtis vienų ar kitų produktų vengti, rašoma „The Healthy“.

Sveika mityba gali paversti seksualinį gyvenimą kokybiškesniu, nes pagerina lytinę funkciją, lytinį potraukį, hormonų pusiausvyrą, energijos lygį, vaisingumą ir bendrą sveikatą, sako klinikinė dietologė Kaitlin Dresser.

„Netinkama mityba, kurioje daug perdirbtų maisto produktų, pridėtinio cukraus ir mažai skaidulinių medžiagų, gali pabloginti lytinius santykius, nes skatina nutukimą, aukštą kraujospūdį ar virškinamojo trakto sutrikimus“, – priduria K. Dresser.

Shutterstock nuotr./Valgymas
Shutterstock nuotr./Valgymas

Dietologai įvardija aštuonis maisto produktus, kurių prieš lytinius santykius derėtų venti.

1. Ankštiniai augalai

Pupelės, lęšiai, avinžirniai ir kitos ankštinės daržovės dažnai įvardijami kaip maisto produktai, sukeliantys virškinimo diskomfortą, sako K. Dresser. Taip yra todėl, kad jose yra skaidulų ir cukrų, kurių žmogaus organizmas negali suvirškinti įprastu būdu. Žarnyne esančios bakterijos visa tai suskaido sukeldamos fermentaciją, dėl kurios jaučiamės išsipūtę, dūstame, o kartais, atrodo, kad vos galime pajudėti.

2. Kryžmažiedės daržovės

Kryžmažiedės daržovės, tokios kaip brokoliai ar lapiniai kopūstai, yra vieni sveikiausių ir maistingiausių maisto produktų. Vis dėlto, reikėtų prisiminti, kad ir kokie šie produktai naudingi sveikatai, juose randama labai didelė net tik skaidulų dozė, bet ir daug gliukozinolatų – natūralių junginių, kuriuose yra sieros, todėl juos virškinant, neretai kyla neretam kyla noras „gadinti orą“, o tai – ne pats maloniausias pojūtis, nei jums, nei partneriui.

123RF.com nuotr./Česnakas
123RF.com nuotr./Česnakas

3. Česnakai ir svogūnai

Česnakas ir svogūnas taip pat turi sieros turinčių junginių. Kramtant šias daržoves sieros junginiai išskiria dujas, kurios susimaišo su burnoje esančiomis bakterijomis, o jos taip pat išskiria dujas, taigi dėl to atsiranda prastas burnos kvapas. Deja, šis kvapas gali užsilikti ilgesniam laikui nei norėtume.

4. Sunkūs angliavandeniai

Angliavandeniai, esantys tokiuose maisto produktuose kaip duona, makaronai ir bulvės, turi paprastųjų cukrų, kurie akimirksniu suteikia energijos. Tačiau, pasak Amerikos širdies asociacijos, šis pakilimas trunka neilgai – šie paprasti angliavandeniai po greito energijos antplūdžio linkę sukelti nuovargį ir tingulį.

5. Raudona mėsa

Per pasimatymą nebūtina visiškai vengti raudonos mėsos, pavyzdžiui, jautienos, tačiau suvalgytos kai kurios raudonos mėsos rūšys tikrai jus greičiau „nukels į sofą“ pasnausti. Taip yra todėl, kad riebalai yra sunkiausiai virškinama maistinė medžiaga mūsų organizmui.

Kad palengvintų šį procesą, organizmas virškinimo sistemai skiria daug daugiau energijos, o per didelis riebalų kiekis gali sukelti virškinimo sutrikimų. Rinkitės liesesnius mėsos gabalus, pavyzdžiui, filė kepsnį, ir venkite riebesnių variantų, pavyzdžiui, mėsainių.

123RF.com nuotr./Pieno produktai
123RF.com nuotr./Pieno produktai

6. Pieno produktai

Prieš pasimatymą ar romantišką vakarą reikėtų atsargiai rinktis ir pieno produktus. Juose paprastai taip pat būna daug riebalų, todėl juos suvalgę galite jaustis vangūs, juk organizmas stengiasi juos suvirškinti.

7. Keptas maistas

Dėl kepto ir riebaus maisto žmonės gali jausti pilvo pūtimą, o kai kuriais atvejais – viduriuoti. Geriausia vengti tokio maisto ir vietoj jo užsisakyti, sakykime, bent jau ant griliaus keptą maistą. Be to, atkreipiamas dėmesys, kad paprastai pilvo pūtimas jaučiamas valgant ir didesnes porcijas, taigi – verta pagalvoti ir apie maisto kiekį.

8. Tam tikri gėrimai

Gėrimai, kurių sudėtyje yra cukraus alkoholio, pavyzdžiui, mažai kalorijų turintys gėrimai arba gėrimai be cukraus, gali sukelti virškinimo problemų, nes šie cukraus pakaitalai nėra visiškai įsisavinami mūsų žarnyne. Taip pat prieš seksą patartina riboti alkoholio vartojimą. Alkoholiniai gėrimai gali sumažinti testosterono kiekį, o tai gali sumažinti jūsų lytinį potraukį ir seksualinę funkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito