Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Agnė Kulitaitė: meilė pandemijos metu

Jau išsiugdžiau tokį įprotį (o ir jums rekomenduoju), labai padedantį pakelti nuotaiką prastomis dienomis – dėkingumo dienoraščio rašymą. Tai tokie užrašai, kuriuose fiksuoju sugebėtus kasdienybėje įžvelgti pozityvius dalykus, tebūnie ir pačius mažiausius. Tai labai pagelbėja tais momentais, kuomet atrodo, kad viskas aplink – vien tamsa ir neteisybė.
A.Kulitaitė
A.Kulitaitė / Partnerio nuotr.

Prisipažinsiu: prasidėjus pandemijai iš pažiūros gerų dalykų mano gyvenime apmažėjo. Ir, vis dėlto, esu be proto laiminga, kad virusas atsirado dabar, o ne, pavyzdžiui, prieš keletą dešimtmečių.

Įsivaizduokite, kaip slinktų mėnesiai namuose, laikantis karantino anais laikais. Visas jūsų ryšys su išorinio pasaulio naujienomis – (atsukimo atgal funkcijos, beje, neturintis) televizorius ir laikraštis. Pramogos – knygų skaitymas ir jau dešimt kartų matyti filmai su S.Seagalu. Vienintelis shopping‘as, apie kurį galite pasvajoti – kelionė į labai riboto asortimento maisto prekių krautuvę. Ilgesnis telefoninis pokalbis su Amerikoje gyvenančiais artimaisiais kainuoja daugiau negu buto nuoma už mėnesį. O flirtas galėtų vykti nebent kalbantis su praeiviais pro langą – jokių ten jums Tinder‘ių.

Man šis pamąstymas labai padėjo nustoti savęs gailėti. Ir taip, suprantu, daug kam karantino ribojimai smarkiai apkarpė finansinį saugumą ar kirto per emocinę būseną, tačiau pagalvojus, kiek šiandien galimybių turime gyventi kiek įmanoma artimiau mums įprastai kasdienybei, norisi likimui tarti ačiū. Na, tiksliau, ne vien likimui.

Nors aš pati, ne paslaptis, šiemet Valentino dieną sutiksiu neturėdama antrosios pusės, suprantu šiųmetį porų nerimą artėjant meilės šventei. Anksčiau juk likus kelioms dienoms iki šios datos, kosmetologės, kirpėjos ir manikiūro meistrės darbuodavosi išsijuosusios. Populiariuose restoranuose laisvų staliukų jau seniai nebūdavo likę. Rožių žiedlapiais lovas nubarstę viešbučiai laukdavo įsimylėjusių porų bei dosnių jų arbatpinigių. Merginos matuodavosi priešais veidrodį seksualius outfit‘us, kuriais planuodavo stebinti savo mieluosius, o floristams ir juvelyrams ši šventė išvis viena pelningiausių metuose būdavo.

Dabar gi karantinas taip jau padėliojo, kad „užsiraukė“ savaitgalio išvykos į Paryžių ar bent Palangą, SPA ir degustacinės vakarienės restoranuose liko kažkur toli atmintyje, o reikalo vilktis seksualią raudoną suknelę ar kostiumą kaip ir nebėra. Nors, esant tokioms aplinkybėms, gali tekti pasukti galvą, norint susikurti romantišką atmosferą jau iki skausmo įgrisusioje namų aplinkoje, siūlyčiau prisiminti mano minėtą pamąstymą apie šių dienų galimybes.

Ir pagalvoti, kiek kartų stipriau iš kailio nertis reikėtų gyvenant senais gerais devyniasdešimtaisiais ar dar anksčiau. Vis tiktai, jei jums būsimoji proga tapo galvosūkiu, o idėjų šventiškai nuotaikai nelabai atsiranda, noriu informuoti apie kai ką, ko gal dar nežinojote.

Wolt kurjeriams pastaruoju metu nesiliauju dėkoti, bet, kai pagalvoji, tikrai yra už ką. Šie žmonės, it kokie gyvybę nešantys kraujo kūneliai, zuja sustingusio miesto arterijomis, saugiai vežiodami užsakymus. Ir nors daugeliui „Wolt ilgai buvo pažįstamas kaip išsigelbėjimas, kai netrykšti noru maistą gamintis pats, dabar programėlėje užsisakyti galima ne tiktai patiekalų iš mėgstamo restorano.

Stengdamiesi stabdyti pandemijos plitimą, o kartu ir palaikydami šiuo metu nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusius verslus, „Wolt“ praplėtė savo siūlomų prekių asortimentą. Šiandien čia rasite gėlių puokščių, supakuotų gourmet užkandukų rinkinių, maisto kuponų ir dar gausybę visokio gėrio, kurį jums saugiai bei operatyviai pristatys šaunieji kurjeriai. Kai pasikelti šventinę nuotaiką šitaip lengva, gal neverta šiemet braukti iš kalendoriaus Valentino dienos vien dėl to, jog ją sutiksite namuose?

Juk žmonės mylėjo (bei mylėjosi) ir choleros, ir maro metu. Tad, jei abu su mylimuoju esate sveiki, gal nekerpėkite treninguose bent jau ateinantį sekmadienį? Galų gale, juk svarbiausia – ne kur, o su kuo, ar ne?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas