Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar seksas padeda malšinti galvos skausmą? Štai ką reikia žinoti

Iš visų galimų skausmų galvos skausmas yra vienas dažniausių ir atimančių gyvenimo džiaugsmą bei sutrikdančių kasdienę rutiną bei darbą. Ką jau kalbėti apie asmeninį ar socialinį gyvenimą!
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Palengvinti galvos skausmą gali medikamentai, tačiau yra dar vienas dalykas – daug įdomesnis – kuris gali padėti: seksas. Tiksliau, orgazmas. Remiantis 2013 m. žurnale „Cephalalgia: An International Journal of Headaches, tam tikrus galvos skausmus palengvina tik orgazmas. Tyrimo metu nustatyta, kad 70 proc. nuo migrenos kenčiančių asmenų seksualinė veikla suteikė „vidutinį arba visišką palengvėjimą“, o 91 proc. nuo klasterinio galvos skausmo kenčiančių asmenų teigė tą patį, rašoma women.com.

Nors seksas turėtų būti susijęs su kelione, o ne su kelionės tikslu, visgi, kalbant apie skausmo malšinimą, svarbiausia yra kelionės tikslas. Taigi, jei jums nusibodo nuo galvos skausmas, gali būti, kad atėjo laikas patirti vieną ar du orgazmus.

Kodėl orgazmas?

Kai susijaudinimas didėja, tampa vis intensyvesnis, hipofizė ruošiasi organizmo kulminacijai. Kai tai įvyksta, į kraują išsiskiria endorfinai, oksitocinas ir kiti geros savijautos hormonai, kurie palengvina arba sumažina kūno skausmą. Dėl šios priežasties žmonės, kenčiantys nuo menstruacijų spazmų, gali užsiimti seksu arba masturbuotis menstruacijų metu.

„Seksualinis aktyvumas didina kraujospūdį ir širdies ritmą, taip pat sukelia kraujagyslių susitraukimą“, – „Health Central“ sakė gydytojas neurologas Stefanas Eversas, medicinos mokslų daktaras. Kai kraujagyslės susiaurėja, apribodamos pratekančio kraujo kiekį, galima pajusti skausmo palengvėjimą. Tiesą sakant, kai kurių vaistų nuo galvos skausmo sudėtyje yra kofeino, skatinančio kraujagyslių susitraukimą ir padedančio sumažinti ar bent jau suvaldyti skausmą.

Seksas – ne visada išeitis

Nors tyrimais nustatyta, kad orgazmas gali padėti nuo galvos skausmo, tai nereiškia, kad jis tinka visiems. Net ir minėtas 2013 m. tyrimas, publikuotas žurnale Cephalalgia: An International Journal of Headaches, nebuvo šimtaprocentinės sėkmės, nes nustatyta, kad lytinis aktyvumas sustiprino galvos skausmą 33 proc. migrena sergančių žmonių ir 50 proc. klasteriniais galvos skausmais sergančių žmonių.

Jei tai nesugriovė orgazmo teorijos, 2017 m. žurnale „The Journal of the Turkish Society of Algology“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad seksas gali sukelti galvos skausmą net 1,6 proc. gyventojų.

Visgi, atrodo, kad daugumai žmonių orgazmas padeda sumažinti galvos skausmą. Tačiau kadangi žmogaus organizmas yra pernelyg sudėtingas, kad jį būtų galima tobulai išgydyti vienkartiniu būdu, nereiškia, kad tai suveiks visiems arba kad suveiks kiekvieną kartą. Tačiau žinant, kad orgazmai gali būti privalumas kovojant su galvos skausmais, verta į tai atkreipti dėmesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas