Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Aš ir keturios mano moterys“: kaip vyras jus mato kiekvieną mėnesį

Taigi būna: dar vakar jūs jo karštai geidėte, o štai šiandien sėdite susirangiusi kampe su knyga rankose. Padėkite vyrui suprasti, kad jūsų seksualumas niekur nedingo, tereikia tik tą akimirką jums duoti tai, ko reikia, rašo seksologė Valerija Aginskaja psychologies.ru.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Nereikia būti naivia – žinoma, kad vyras pastebi visus jūsų nuotaikų pokyčius, savotiškai išgyvena ir nori jus paguosti. Ir iš visų galimų būdų geriausiu jis nuoširdžiai laiko seksą. Nes vyras mąsto paprastai – juk seksas ir yra aukščiausia meilės išraiška. Negi jis mylėsis su moterimi, kuri jam nieko nereiškia?

Vyrai, melskitės tomis dienomis! Moteris dabar priima pasaulį tokį, koks jis yra.

Toks vyro požiūris, tačiau ne visada mes jį žinome. Vyras ne priekabiauja, ne šoka kaip pablūdęs, o tiesiog nori duoti tai, ką turi. Dalytis savimi. Tačiau būna dienų, kai jis neranda jumyse atsako. Ką daryti?

Seksologai teigia, kad mūsų emocijas dažnai lemia fiziologija. Tai vertėtų įsidėmėti, nes tokiu atveju vyras supras moterį ir žinos, ko iš jos tikėtis tam tikromis dienomis, o kada geriau išvis nelįsti.

Moters gyvenimą galime suskirstyti į keturis emocinius periodus, kuriuos ji išgyvena kiekvieną mėnesį. Žinodamas juos vyras galės suteikti moteriai tai, ko tuo metu jai reikia labiausiai.

Taigi vyro situacija – „Aš ir keturios mano moterys“: kas vyksta su moterimi nuo ciklo pradžios (pirmos menstruacjų dienos)?

TAIP PAT SKAITYKITE: Intymiojo gyvenimo mitai: amžius, frigidiškumas, sekso pozos. Komentuoja psichologė

1–7 diena

Moteris dabar silpna ir labai pažeidžiama, ji nori dėmesio, rūpesčio, draugiškos – gal net tėviškos – globos. Ji gali ignoruoti seksą, tačiau neatsisakys suvalgyti kažko saldaus ir skanaus. Įsijautusi ji gali sušlamšti viską, kas namuose neprikalta ir lengvai pakeliama.

Kas su ja vyksta? 1–2 dieną ji jaučia maudžiančius skausmus pilvo apačioje, galvos skausmus, lengvai sudirgsta. Tik 4–6 dieną jos nuotaika stabilizuojasi. Tuo metu jai reikia mažesnio krūvio – tiek fizinio, tiek emocinio. Ji ypač jautri skausmui, todėl geriau vengti skausmingų procedūrų, neiti pas odontologą.

Kodėl? Dvi savaites iki ciklo pradžios jos kūnas ruošėsi galimam nėštumui, gaminosi progesteronas, tačiau apvaisinimo neįvyko, ir šio hormono lygis smarkiai dabar krinta. Ima gamintis prostaglandinai, kurie sukelia raumenų, kraujagyslių spazmus ir skatina susitraukti gimdą. Tačiau jei moters žemas kraujo spaudimas, dėl šių procesų jai smarkiai skaudės galvą.

Vyro meilė tuo laikotarpiu geriausia bus – jokio sekso bent tris keturias dienas. Taip pat geriau moteriai nesiūlyti kavos, šokolado, kurie tik sustiprina prostaglandinų veiklą, taigi drauge – ir raumenų spazmus. Išeikite kartu pasivaikščioti, kad jai spazmai liautųsi (tai veikia efektyviau nei gulėjimas ant lovos susirietus, nors ir kaip to moteris norėtų).

Sakykite jai daugiau malonių žodžių, pagulėkite apsikabinę. Viskas greitai susitvarkys.

7–11 diena

Vyrai, melskitės tomis dienomis! Moteris dabar priima pasaulį tokį, koks jis yra.

Kas su ja vyksta? Moteris kupina energijos, linkusi į avantiūras. Tai geriausias laikas aptarti šeimos klausimus, patvirtinti sienų tapetų spalvą ar suderinti atostogų planus. Ji dažniausiai geros nuotaikos, energinga, lengva ranka kuria ateities planus. Tomis dienomis moteris patenkinta savo atvaizdu veidrodyje. Jokių odos problemų! Akys spindi, oda švyti. Netgi balsas įgauna aksominio atspalvio.

Kodėl? Kyla estrogeno lygis. Tai mažiausiai pavojingas laikas mylėtis, jei neplanuojate kūdikio (bet reikia atsižvelgti į savo ciklo reguliarumą ir jokiu būdu nepsikliauti dienų skaičiavimu! Juk dar spermatozoidai iki kiaušialąstės keliauja kelias paras). Dabar lovoje jūs abu jausitės laisvai ir lengvai. Bus puiku, jei vyras tomis dienomis parodys iniciatyvą ir parneš produktų, kuriuose būtų daugiau geležies, – obuolių, granatų, kepenėlių, kad padėtų moteriai kuo greičiau atstatyti kraujo balansą.

11–17 diena

Kas su ja vyksta? Viskas moters kūnas tiesiog veržiasi suartėti. Ji itin nusiteikusi seksui, su visais flirtuoja, jos žavesys stulbinamas. Ji nori sekso ir jo būtinai gaus! Dabar ji itin rūpinasi savo išvaizda, atrodo labai moteriška. Tuo metu padidėja atsparumas stresui, pagerėja atmintis. Taip pat padidėja ir lytinis potraukis (libido). Remiantis statistika, tada dažniausiai moterys būna neištikimos.

Kodėl? Estrogeno lygis pasiekia piką, organizmas pasirengęs ovuliacijai. Tai geriausias laikas įgyvendinti savo seksualines fantazijas. Moteris pati rodo iniciatyvą, nėra linkusi į ilgas preliudijas. Jei jos seksualumas dar nesužadintas, būtent tomis dienomis jos kūnas geriausiai atsako į prisilietimus. Patarimas vyrui – veikite!

Nuo 18-tos dienos

Vyrams šis periodas vadinasi „Svarbiausia – išgyventi“.

Kas su ja vyksta? Moteris lengvai nusimena dėl menkniekio, sprendimus priima kliaudamasi emocijomis, prastai miega, jaučia nuovargį ir susierzinimą. Ji išsiblaškiusi (statistika rodo, jog tomis dienomis jos dažnai patenka į autoįvykius, studentės gauna prastus pažymius). Ji nori sėdėti tyloje, būti namuose, jai svarbu matyti, kad vyras – jos gynėjas ir ramstis.

Kodėl? Po ovuliacijos, kuri būna 12–14 ciklo dieną, moters organizmas panašiai 14 dienų laukia, ar pasitvirtins nėštumas, ar ne. Tuo metu auga progesterono lygis. Atvaizdas veidrodyje liaujasi džiuginęs. Oda tampa riebesnė, sulėtėja medžiagų apykaita, pabrinksta pilvas, svoris būna didesnis.

Sumažinti emocinę įtampą padės pozityvios emocijos – tuo metu drauge eikite į kiną, koncertą, kartu paplaukiokite baseine. Moteris nepalaimins krūtų glamonių (krūtinė tada paburksta, yra itin jautri, tad prisilietimai būna skausmingi). Būtent šiuo laikotarpiu moteriai labai sunku rytais keltis (kava į lovą bus labai pageidautina).

Pasistenkite neįsižeisti dėl moters karpizų bei nuotaikos svyravimų. Čia kaip pasakoje: praeis diena, kita – ir baisūs burtai išsisklaidys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas