Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Cooperio taktika: kaip sužavėti vyrą per 12 minučių?

1968 metais amerikiečių gydytojas Kennethas Cooperis sugalvojo eilę įvairių testų žmogaus fizinei ištvermei patikrinti. Visų jų trukmė buvo 12 minučių. Pavyzdžiui, kuo toliau kažkam pavyko nubėgti per šį laiką – tuo stipresnis to žmogaus kūnas ir fizinis pasirengimas. Vėliau paaiškėjo, kad „12 Cooperio minučių“ turi daug platesnes pritaikymo galimybes.
Pora pasimatyme.
Pora pasimatyme. / Fotolia nuotr.

Tyrimų bendrovė „AXA“ kartu su 2 tūkst. dalyvių įrodė: pakanka vos 12 minučių, kad partneris mumis susidomėtų.

Taigi, kaip per atsitiktinę pažintį ar pirmąjį pasimatymą pasinaudoti „Cooperio testas“ ir užkariauti vyro širdį?

1-oji minutė: šypsena

Posakį „meilė iš pirmo žvilgsnio“ galima drąsiai performuluoti į „meilė nuo pirmos šypsenos“. 64 proc. vyrų pažymi, kad būtent šypsena, kuria mergina pasitinka potencialų partnerį, yra lemiamas veiksnys tolimesniam bendravimui. Tai įvyksta dar iki jums apsikeičiant pirmaisiais žodžiais.

2-oji minutė: išvaizda

Kokia graži jūsų siela, jis sužinos vėliau. Tiesa, su ta sąlyga, jeigu antrąją minutę pasirodysite puikiai. Būtent šiuo momentu partneriai pasąmoningai įvertina vienas kito išvaizdą. Į senamadiškus batelius ar nevykusią šukuoseną daugiau kaip pusė apklaustųjų gali neatkreipti dėmesio, tačiau nemalonus kvapas 60 proc. atvejų padės tašką tolimesniam bendravimui.

Taip pat skaitykite: Blogas burnos kvapas: galimos priežastys ir kaip jo atsikratyti

3-oji minutė: sinestezija

Ar prisimenate Pavlovo šunį, kuriam įsijungusi lemputė visada asocijavosi su maistu? Žmonės, kaip ir kiti gyvūnai, gali skirtingai reaguoti į įvairius dirgiklius. Pavyzdžiui, tam tikras aromatas netikėtai sukelia prisiminimus iš vaikystės, o kokia nors spalva galvoje „įjungia“ melodiją. Seksualus kvapas, maloni aplinka ar gardus skonis padės sugundyti partnerį jam pačiam nepastebint.

Scanpix/Panthermedia nuotr./Pora.
Scanpix/Panthermedia nuotr./Pora.

4-oji minutė: akių kontaktas

Net 58 proc. vyrų labai svarbus akių kontaktas su partnere. Nepamirškite pasitikinčiai žiūrėti partneriui į akis. Bet ir nepersistenkite: nereikia nuolat gręžti vyro žvilgsniu.

5-oji minutė: balso tembras

Pasaulyje nedaug laimingųjų, kurios turi gundantį Scarlett Johansson balsą. Kitos, kad neliktų nepastebėtos, išmoksta jį pamėgdžioti. Pagal statistiką, per pasimatymą mažiausiai ketvirtadalis vyrų kreipia ypatingą dėmesį į gundantį moters balsą.

6-oji minutė: 4 klausimai

„Shuterstock“ nuotr./Pica
„Shuterstock“ nuotr./Pica

Atėjo metas užmegzti pokalbį. Harvardo universiteto mokslininkai skuba jums padėti. Pamirškite tokius klausimus–klišes kaip: „Kur tu dirbi?“, Kaip praėjo diena?“ ar kalbas apie „orą“. Pasitelkę matematinį algoritmą, Harvardo specialistai atrinko 4 klausimus, kurie parodys jūsų suderinamumą: „Ar tau patinka siaubo filmai?“, „Ar kada nors keliavai vienas?“, „Ar tau patikų viską mesti ir apsigyventi laive?“, „Kokį ingredientą pridėtum prie picos?“. Jeigu partneris į šiuos klausimus atsakys taip pat, kaip ir jūs – jūsų santykiams užsidega žalia šviesa.

Taip pat skaitykite: 25 šmaikštūs posakiai apie stiprias moteris

7-oji minutė: telefonas

82 proc. vyrų pirmojo pasimatymo metu erzina vibruojančio ar skambančio partnerės telefono garsas. Išsiruošusios į pasimatymą, pamirškite apie žinučių ir socialinių tinklų egzistavimą. Jokias būdais nepertraukite bendravimo, kad atsakytumėte į eilinį „labai svarbų pranešimą“.

8-oji minutė: meilikavimas

Egzistuoja dvi meilikavimo rūšys: visiškai nuoširdus ir toks, kuris priverčia iš nuostabos pakelti antakius. Taip, vyrai tikrai mėgsta komplimentus, tačiau nenatūralių gaidelių balse reikėtų vengti. Geriausiu atveju vyras jas tiesiog ignoruos, blogiausiu – nesulauksite antrojo pasimatymo.

9-oji minutė: pokalbis

Dažniausia klaida per pirmąjį pasimatymą, kai bendravimas tampa panašus į teniso turnyrą arba įgauna „klausimų–atsakymų“ formatą. Bandykite užčiuopti, kokiomis temomis jūsų pašnekovas nori kalbėti ir jas palaiko, o kokiomis jam kalbėti nemalonu. Žinomi tabu – materialinės gerovės ir ankstesnių santykių temos.

Neuždavinėkite uždarų klausimų, t.y. tokių, į kuriuos galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“. Rinkitės replikas, kurios padės partneriui atsiskleisti. Pačios atsakinėkite į kiekvieną klausimą taip, lyg kalbėtumėte apie kažką ypač malonaus. Tada jūsų pašnekovas vėl norės jums paskambinti.

10-oji minutė: greitis

Mokslininkai įrodė, kad labiausiai gundantis kalbėjimo tempas – 125–150 žodžių per minutę.

Pagal statistiką, greitis, su kuriuo vyras į savo gyvenimą įsileidžia naują moterį, yra daug lėtesnis negu partnerės. Neskubinkite įvykių ir nieko nedarykite pernelyg greitai. Jeigu moteris pernelyg atkakliai braunasi į asmeninę erdvę, pateikai daug informacijos apie save ar tiesiog nesustodama kalba niekus – 83 proc. vyrų tai kelia diskomfortą. Mokslininkai įrodė, kad labiausiai gundantis kalbėjimo tempas – 125–150 žodžių per minutę.

Taip pat skaitykite: Kaip „teisingai“ mylėti vyrą

11-oji minutė: pokštas

Geras humoro jausmas – vienas seksualiausių moters bruožų. Humoras padeda atsipalaiduoti ir priversti be proto įsimylėti bet kokį vyrą. Tačiau net ir patys nekalčiausi juokai neturėtų liesti aplinkinių žmonių ar paties vyro.

12-oji minutė: antra galimybė

Tyrimai parodė – vyrai beveik du kartus liberalesni už moteris, ir net jeigu pirmas pasimatymas buvo visiškai nevykęs, jie yra pasirengę pakviesti merginą į pasimatymą dar kartą. Taigi greičiausiai jums bus suteikta antra galimybė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas