Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Sugintienė – apie kurioziškus piršlybų scenarijus: ką daryti vyrui ir ko atsisakyti?

Sakoma, kad metuose yra kelios progos, kai vyrai dažniausiai nutaria pirštis mylimajai: jos gimtadienis, Kalėdos, Naujųjų metų vakaras ir Valentino diena. Skaičiuojame dienas iki gražiausios metų šventės ir galbūt ne vienas jūsų sukate galvą, kaip įteikti žiedą savo išrinktajai, kad ta akimirka būtų išties ypatinga. Dalijamės su jumis keletu patarimų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, ir pateikiame pasiūlymų, kaip galima pirštis ir kaip nereikėtų to daryti.
Sužadėtuvių žiedas
Sužadėtuvių žiedas / Vida Press nuotr.

Nuo svečios šalies iki viešo renginio

Kadaise portale 15min buvo rengiamas konkursas „Kaip aš susižadėjau?“, sulaukėme daug įvairių istorijų. Daugelis vyrų pasakojo, kad norėdami padaryti savo išrinktajai staigmeną, vežėsi ją į kelionę – Kroatiją, Italiją, Čekiją, o ten, pajūryje, ant uolos, prie rūmų ar dar kokioje didelį įspūdį paliekančioje vietoje uždavė lemtingąjį klausimą. Viena mergina rašė, kad dovanų gimimo dienos proga gavo skrydį parašiutu, o nusileidusios ant žemės jos laukė dar viena gimtadieninė staigmena – vaikinas pasipiršo.

Vieną linksmą ir, kaip pati sakė, pamokančią istoriją iš savo darbo patirties papasakojo vedybų planuotoja Diana Sugintienė. Vaikinas savo merginą nusivežė į Siciliją, pasipiršimą buvo suplanavęs labai gražioje vietoje esančiame restorane su vaizdu į jūrą. Kelionė buvo trumpa, vaikinas nusprendė, kad pasipirš dieną prieš išvykstant. Taip nutiko, kad dar pirmą dieną jis smarkiai apsinuodijo ir fiziškai nepajėgė to padaryti, gulėjo lovoje visiškai be jėgų.

Gintaro Česonio nuotr./Diana Sugintienė
Gintaro Česonio nuotr./Diana Sugintienė

„Suprantate, viskas buvo suplanuota, visi apie tai žinojo. Taigi galiausiai jis prisipumpavo vaistų ir pasipiršo visas perbalęs. Mergina be galo apsidžiaugė, tačiau jam pačiam visas šis planuotas pasipiršimas jau nebeteikė tokio malonumo.

Nemoku dabar taip komiškai visko papasakoti, nes ši istorija nutiko prieš kokius dešimt metų, tik pamenu, kad tada su jaunaisiais juokėmės iki ašarų, – ir dabar sunkiai tvardydama juoką pasakojo vedybų planuotoja. – Žodžiu, išvada tokia: jei vykstate į kitą šalį, juolab – egzotišką, pirškitės pirmomis dienomis, nenukelkite to į paskutinę.“

Jis prisipumpavo vaistų ir pasipiršo visas perbalęs. Mergina be galo apsidžiaugė, tačiau jam tai nebeteikė tokio malonumo.

Kita pora, kurių vestuves organizavo pašnekovė, susižadėjo viešoje vietoje – per koncertą. Jaunikis užsakė VIP ložę, sutarė su koncerto organizatoriais ir, kaip poniai Dianai pasakojo jaunoji, ji sėdėjo, plojo ir nieko neįtarė. „Ji sako: girdžiu, kad kažkas kalbama per mikrofoną ir staiga būsimasis vyras ištraukia žiedą. Jai buvo šokas. Ta mergina tokia realistė, ji sutiko, bet tuo pačiu pasakė: gerai, kad pasipiršai, bet dabar teks palaukti metus arba dvejus. Vyras laukė, juodu susituokė po dvejų ar trejų metų“, – dar vieną istoriją prisiminė D.Sugintienė ir pridūrė, kad tokiomis akimirkomis sąlygas jaunosios kelia labai retai.

Viešos piršlybos – ne kiekvienos svajonė

Pašnekovės teigimu, gal kiek ir liūdnoka žinia vyrams, tačiau apie 80 proc. moterys nujaučia, kada joms pasipirš. „Labai retai būna, kad jaunoji man sakytų, jog jai čia buvo visiškai netikėta staigmena. Kur kas dažniau girdžiu, kad tikrai jautė, sako, gi jis visas pasikeičia, pasidaro neramus ir pan.“, – šypsodamasi sakė vedybų planuotoja.

Vis labiau populiarėja piršlybų scenarijai, pasiskolinti iš kadaise matytų filmų, kai peršamasi viešose vietose, įtraukiant ir pašalinius žmones. Gal ir puiki staigmena, jei jūsų išrinktoji tokio pobūdžio staigmenas vertina ir esate tikras, kad jai tai išties patiks.

„Iš savo praktikos galiu pasakyti, ką esu girdėjusi iš jaunųjų: viešos piršlybos toli gražu nėra kiekvienos moters svajonė. Paprastai vyrai, kurie tai organizuoja, matyt, patys labai mėgsta viešumą, būti dėmesio centre.

Retai būna, kad vyras į žmonas imtų tokio paties charakterio moterį kaip jis, todėl prieš norėdamas pasipiršti viešai, turėtų apgalvoti, ar jai tai tikrai patiks, bus malonu, ar ji tikrai to norėtų“, – patarė D.Sugintienė.

Viešos piršlybos toli gražu nėra kiekvienos moters svajonė.

Pašnekovės teigimu, kaip rodo praktika, moterys tikrai ne visada pasako „taip“. Todėl šioje vietoje reikėtų tikrai labai gerai pagalvoti. „Jaunosios vertina tokį vyro žingsnį, tačiau man pačiai nėra tekę girdėti, kad joms būtų buvę labai smagu, jog tai įvyko viešai. Jei moteris nebuvo tam pasiruošusi, atkreipkite dėmesį į jų reakciją, pirmiausia tai yra klaikus išgąstis – jei piršlybos vyksta apsuptyje nepažįstamų žmonių. O veikti turi tą pačią sekundę, nes tave stebi daugybė svetimų akių, ir moteriai tarsi nebepaliekama pasirinkimo“, – sakė ponia Diana.

Žiedas taurėje? Būkite atsargūs!

Vienas dažniausių, taip pat pasiskolintas iš filmų ir klasikiniu vadinamas pasipiršimo variantas – kai moteris žiedą randa taurėje šampano ar deserte. Štai čia vyrai turėtų būti atsargūs. D.Sugintienė pasakojo, kad taip viena jaunoji vos neužspringo, nes šampanas buvo su aukso dulkėmis, ir žiedo taurėje nesimatė. Ji patarė kaip nors įspėti jaunąją, kad žvilgtelėtų į taurės dugną ar panašiai, jei jau ruošiatės daryti būtent tokią staigmeną.

Ar galima šiuos pasipiršimo variantus vadinti banaliais? Veikiausiai, kad taip. Kita vertus, kaip sakė ponia Diana, viskas, kas yra populiaru, yra savotiškai banalu.

„Sakyčiau, kad pats banaliausias dalykas yra įteikti žiedą moteriai, gulinčiai lovoje, ką tik pabudusiai. Ryte juk būni pati baisiausia, – juokiasi pašnekovė, – taip kad tai tikrai nėra pats geriausias momentas.“

O štai Kalėdos, D.Sugintienės teigimu, kad ir kaip atrodytų banalu, yra labai graži šventė ir puiki proga pasipiršti mylimajai. Visi vieni kitiems dovanojame dovanas, taigi čia proga, kai žiedas gali tapti nuostabiausia dovana.

123RF.com nuotr./Vyras peršasi moteriai per Kalėdas
123RF.com nuotr./Vyras peršasi moteriai per Kalėdas

„Pažiūrėjusi filmą apie Freddie Mercury esu įsitikinusi, kad daugelis paseks jo pavyzdžiu, kaip jis kadaise žmonai piršosi žiedą paslėpęs didelėje dėžėje. Toks pasipiršimas 90 proc. irgi yra klasika. Moteris gauna didžiulę dėžę, joje randa mažesnę, taip jos mažėja, o moteris, tikiu, vis labiau ima džiaugtis, nes jau ir nutuokia, kas jos laukia.

Nepalyginsi su tuo, kai atidarai didelę dėžę ir ten pamatai sulčių spaudimo aparatą – manau, kad tada tai yra mažiausiai džiuginanti dovana. Kaip sako mano draugė: moteriai dovanos turėtų būti dovanojamos asmeninės, vyrams – skirtos šeimai. Čia auksiniai žodžiai“, – šypsodamasi sakė vedybų planuotoja.

Kur pirštis, o kur ne?

Paklausta, kokiose vietose dažniausiai vyrai nutaria pirštis, D.Sugintienė sakė, kad klasika yra tapusios tokios šalys kaip Italija (Verona, Venecija) ar Prancūzija (Paryžius). „Jei jau vyras vežasi moterį į Paryžių, ji tikrai tikisi, kad šis pasipirš. O jei nusivežė ir nepasipiršo, moteriai yra didžiulis šauktukas. Paryžius – išreklamuotas meilės miestas ir jis daro, nepabijokime to žodžio, savo juodą darbą, jei tai neįvyksta“, – teigė pašnekovė.

Pasak jos, moterys labiausiai tikisi, kad joms bus pasipiršta, per gimtadienį, Kalėdas, Naujuosius metus ar Valentino dieną. O labiausiai, vedybų planuotojos teigimu, moterys mėgsta, kad pasipiršimas vyktų restorane, kad tai būtų gražioje vietoje, kai ji yra pasipuošusi, pasidažiusi. „Visos tą minutę nori būti tobuliausios. Dabar juk visos nori kelti nuotraukas su žiedu į feisbuką ir pasidžiaugti ta emocija.

Ko tikrai siūlyčiau nedaryti – nesipiršti moteriai sunkiausiose situacijose. Pavyzdžiui, užkopiate į Monblaną, ji visa pavargusi, o čia staiga žiedas ir klausimas, ar tekėsi? Kai žmogus, kaip šiuo atveju, jaučiasi pavargęs, tai jau nebeteiks tiek džiaugsmo, juolab kad galvoje dar ir kiti dalykai. Arba plaukiant laivu, kai moterį pykina, kad ir į nuostabiąją Santorinio salą. Geriau to nedarykite“, – patarė ponia Diana.

Ko tikrai siūlyčiau nedaryti – nesipiršti moteriai sunkiausiose situacijose.

Ji taip pat nepataria pirštis pavojingesnėse vietose – pavyzdžiui, ant skardžio, uolos, kad iš jaudulio jaunasis ar jaunoji nepamestų žiedo ir šis nenugarmėtų. Kita vertus, tas ekstremalumas ir kvapią gniaužianti gamta daro savo. Ne viena pora yra susižadėjusi ant vienos įspūdingiausių pasaulyje uolų – Norvegijoje esančio Trolio liežuvio. Bet kuriuo atveju, kad ir ką nuspręsite, būkite atsargūs!

Facebook nuotr./Piršlybų momentas
Facebook nuotr./Piršlybų momentas

Žiedo išvaizda ir priklaupimas

D.Sugintienės teigimu, kuo žiedas paprastesnis, klasikinis, tuo moteris lieka labiau patenkinta. „Visi žiedai, perkrauti detalėmis, gėlytėmis ir pan., yra prastas pasirinkimas. Ir moterys sako, kad geriau jau žiedas būtų paprastesnis, be visokių tų papildomų detalių“, – kokį žiedą rinkti, patarė pašnekovė.

Ji taip pat siūlo atkreipti dėmesį ir į tai, kad vestuvių ir sužadėtuvių žiedai bus mūvimi kartu – ant vieno piršto, tad būtų gerai, jog tarpusavyje derėtų.

123RF.com nuotr./Sužadėtuvių žiedas
123RF.com nuotr./Sužadėtuvių žiedas

Be žiedo, yra dar vienas dalykas, be ko neįsivaizduojamos tikros sužadėtuvės – tai vyro priklaupimas ant kelio. D.Sugintienė patvirtino, kad vyrai vis dar linkę tai daryti.

„Priklaupimas nėra nusižeminimo ženklas, tai iš riterių laikų atėjęs gestas, reiškiantis, kad vyras yra riteris, pasiruošęs tarnauti savo moteriai gerąja to žodžio prasme – ne būti vergu, o daryti viską, kad ji būtų laiminga. Kaip „Šantarame“ sakoma, vyras turi daryti viską, kad nepavestų savo moters ir neprarastų jos pasitikėjimo, o moteris su vyru turi elgtis kaip su karaliumi. Taip, kad, manyčiau, jei vyras nepriklaupia, tai irgi gali būti ženklas moteriai“, – sakė vedybų planuotoja.

Kad ir ką kas patartų, klausykite savo širdies. Pasipiršti mylimai moteriai galima išskirtinai ir labai originaliai. Ir nepamirškite, jei sumanysite ką nors ekstremalaus ar pasipiršti viešoje vietoje, kur daug nepažįstamų žmonių, dar kartą gerai pagalvokite, ar tai sužavės jūsų antrąją pusę. Kartais pati paprasčiausia akimirka gali būti pati nuostabiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai