Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekspertai atskleidė, ko negalima daryti iškart po sekso

Pirmosios akimirkos po sekso kiekvienam gali būti skirtingos – vieni linkę ilgiau pagulėti, pabendrauti su partneriu, o kiti iškart lipa iš lovos ir užsiima įprastomis procedūromis. Tačiau yra keli įpročiai, kurių nederėtų daryti iškart po sekso, jei norite, kad jūsų organizmas būtų kuo sveikesnis.
Pora
Pora / 123RF.com nuotr.

Apie tai, ko neturėtume daryti iškart po sekso, naujienų portalas „Insider“ pasikalbėjo su trimis akušerijos ginekologėmis.

Nepamirškite pasinaudoti tualetu

Galbūt nesijaučiate labai seksualiai, kai iškart po sekso atsitraukiate nuo partnerio ir einate į tualetą. Tačiau būtina po intymių santykių nueiti nusišlapinti.

Anot Los Andželo akušerijos ir ginekologijos klinikos ginekologių dr. Allison Hill, dr. Yvonne Bohn, šis veiksmas labai svarbus, mat lytinis aktyvumas gali išstumti bakterijas į šlaplę, o tai gali sukelti šlapimo pūslės infekcijas arba šlapimo takų infekcijas.

„Po lytinių santykių reikėtų ištuštinti šlapimo pūslę, nes žinoma, kad ši veikla padeda bakterijoms persikelti iš nugaros į priekį, iš išangės srities į makštį ir šlaplę. Naudojimasis tualetu išplauna šią sritį ir sumažina infekcijos riziką“, – aiškino gydytoja akušerė-ginekologė ir „Remedy Review“ patarėja daktarė Carolyn DeLucia.

123RF.com nuotr./Moteris naudojasi tualetu
123RF.com nuotr./Moteris naudojasi tualetu

Nenaudokite parfumuotų ar kvepiančių produktų

Nors turime daugybę lytinių organų sveikatai skirtų produktų, įvairūs muilai, losjonai gali dirginti vidinę ir išorinę odą, todėl jų nereikėtų naudoti iškart po lytinių santykių.

„Nerekomenduojame naudoti muilo ar produktų su daug pridėtinių kvapiųjų medžiagų arba cheminių medžiagų, nes jos gali pakeisti jūsų gerąsias, normalias bakterijas. Idealiu atveju turėtumėte praustis tik šiltu vandeniu.

Naudojant ką nors pašalinio, pavyzdžiui, žaislą, gelius, kremus ir lubrikantus, gali būti sutrikdyta jūsų subtilioji flora, todėl gali padaugėti blogųjų bakterijų ar mielių“, – „Insider“ sakė A.Hill ir Y.Bohn.

123RF.com nuotr./Naudojamas muilas
123RF.com nuotr./Naudojamas muilas

Neikite į dušą

Nors eiti į dušą po lytinių santykių dažnai akcentuojama kaip saugiu ir sveiku veiksmu, norint išvengti nėštumo ar lytiškai plintančių infekcijų, ekspertai pataria iškart nesiprausti, nes tai „keičia normalią makšties florą ir didina šlapimo takų infekcijų, mielių infekcijų ir bakterinės vaginozės riziką“. Tai yra būklė, kurią sukelia makšties uždegimas, kai jo metu padaugėja bakterijų.

123RF.com nuotr./Moteris prausiasi duše
123RF.com nuotr./Moteris prausiasi duše

Išvalykite sekso žaislus

Kai pagalvojate, kad po lytinių santykių reikia išsiprausti, nepamirškite pagalvoti ir apie panaudotus sekso žaislus.

„Žaislai įprastai yra sintetiniai ir juose gali būti bakterijų. Laikykite juos švarius ir jie nepadidins infekcijos rizikos“, – sakė C.DeLucia.

Labai svarbu atkreipti dėmesį į žaislų valymo instrukcijas.

A.Hill ir Y.Bohn taip pat rekomenduoja tokius sekso žaislus valyti šiltu vandeniu ir muilu.

123RF.com nuotr./Muilas
123RF.com nuotr./Muilas

Nesidėkite drabužių ar apatinio trikotažo

Pasak C.DeLucia, iškart po sekso nereikėtų užsivilkti prie kūno priglundančių drabužių.

„Kadangi būna kūno skysčių perteklius, o trintis išplatina bakterijas, reikėtų leisti skysčiams nutekėti savaime“, – „Insider“ sakė C.DeLucia.

Ekspertė taip pat pridūrė, kad po sekso geriau nieko nedėvėti arba dėvėti tik laisvus drabužius – taip kūnas galės natūraliai apsivalyti.

123RF.com nuotr./Moteris rengiasi
123RF.com nuotr./Moteris rengiasi

Nelaukite ir pasikalbėti su partneriu apie lytinę sveikatą

Reguliarus tikrinimasis dėl lytiškai plintančių infekcijų yra labai svarbi lytinės sveikatos dalis, tačiau nereikėtų laukti ir apie šią temą pasikalbėti iškart po arba prieš seksą.

„Kalbėtis apie lytiniu keliu plintančių infekcijas – gera idėja. Jei pasitikrinsite ir turėsite tyrimų rezultatus, nesunku paprašyti, kad ir jis pasitikrintų“, – sakė C.DeLucia.

123RF.com nuotr./Pora kalbasi
123RF.com nuotr./Pora kalbasi

Neimkite į rankas telefono ar televizoriaus pultelio

Įsivaizduokite, kad ką tik užsiėmėte seksu ir jūsų partneris iškart griebia telefoną arba televizoriaus pultelį. Nemalonu, tiesa? Akimirkos po lytinių santykių labai svarbios – jos gali sustiprinti ryšį su partneriu.

„Buvimas su partneriu sustiprina intymų ryšį. Vienas iš po sekso išsiskiriančių hormonų, vadinamų oksitocinu, yra ryšio hormonas“, – „Insider“ sakė C.DeLucia.

123RF.com nuotr./Moteris naudojasi telefonu
123RF.com nuotr./Moteris naudojasi telefonu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas