Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emos sužadėtuvių istorija. „Mano giminaitei teko eiti ieškoti lobio“

15min GYVENIMAS skelbia jautrių, netikėtų, įsimintinų istorijų konkursą „Kaip aš susižadėjau“. Rašykite nuostabią ir nepakartojamą istoriją apie tai, kaip jums pasipiršo (ar jūs pasipiršote). Dviejų geriausių tekstų autoriams atiteks grožio prizai!
Mergina miške
Mergina miške / 123RF.com nuotr.

Į redakciją atkeliavo laiškas – skaitytoja pasidalijo giminaitės istorija.

„Nors esu ištekėjusi, tačiau papasakosiu apie savo giminaitės sužadėtuves, jos man atrodo įdomesnės.

Giminaitė Ema (vardas pakeistas) susižadėjo antrą kartą. Pirmas vyras paliko jos gyvenime nuoskaudų ir, kiek žinau, pasipiršimas buvo paprastas: atnešė žiedą per gimtadienį, žodžiu, „aš tavo dovana visam gyvenimui“, o paskui – „tu man nusibodai“.

Taigi, ką čia apie tą pirmąjį, tiesiog noriu jus supažindinti, kad Ema šiek tiek nepasitikėjo vyrais, tačiau atrado savo riterį ir, manau, kaip pasakoje gyvens ilgai ir laimingai, net jei kelyje iškils sunkumų.

Antras vyriškis, pavadinkime jį Riteriu, yra labai mielas žmogus. Paprastas bendravimas, aktyvus žmogus ir ne toks, kuris per pirmą pasimatymą sako „myliu“, o jau antrą – nori dar daugiau. Nes, kaipgi čia taip, moteris be vyro, gi neabejotinai labai ištroškusi meilės.

Taigi giminaitė pasidalijo savo istoriją apie sužadėtuves, mačiau, akyse švietė laimė. Kai žmogus nebijo papasakoti apie savo santykius, jis laimingas.

Sužadėtuvės nebuvo prabangios, nei kruizai, nei prabangūs restoranai. Ema myli vaikus, turi daug sūnėnų ir dukterėčių. Ir vis savo Riteriui pasakojo, kaip vaikai dabar kažkur virtualiame pasaulyje gyvena, prisimindama savo vaikystę, kai šėlo gamtoje, kai buvo gera dėl paprasčiausių dalykų.

Svarbiausia – ilga ir laiminga santuoka, o ne tai, kokios prabangios buvo sužadėtuvės.

Riteris nusprendė artimiau susipažinti su mažaisiais ir įtraukti į žaidimą „Atrask paslėptą lobį“ gamtoje, Emos tėviškėje. Žaidimą taip pavadinau aš, tikrai visi jį žinote iš vaikystės: turi žemėlapį, randi paslėptas užduotis, jas įvykdai ir pagaliau randi lobį.

Taigi vieną balandžio dieną (o tai buvo antra Velykų diena) Ema su Riteriu ir vaikais keliavo ieškoti lobio. Riteris nepatingėjo ir pats nupiešė žemėlapį, suruošė užduotis, viską vienas suorganizavo, Ema nieko nežinojo, kas jų laukia, – kaip kokia Alisa stebuklų šalyje.

Gal daug neišsiplėsiu, aprašydama kiekvieną užduotį, papasakosiu apie įsimintiniausias.

Žodžiu, pati pirmoji užduotis vaikams – nuskinti gėlių, padaryti gražią puokštę ir įteikti ją Emai. Ir nereikia čia rožių, paprastos žibutės privertė Emą nusišypsoti. Kas dar? Sukurti laužą ir iškepti dešrelių, kurios kabėjo ant medžių šakų (gerai, kad jas nespėjo suvalgyti miško žvėrys). Tikiu, kad vaikams labai patiko, o ir Emai pasivaikščioti po savo vaikystės prisiminimus buvo labai miela. Graži gamta, miškai, pievos...

Buvo ir daugiau užduočių, bet visų nepasakosiu, gal skaitydamas koks vyriškis irgi sugalvos taip pasipiršti savo moteriai, tai tegu pats ir sugalvoja užduotis.

Tai va, po užduočių įvykdymo teko jau kasti tą paslėptą lobį. Rado vaikai dėžę, o ten – kiekvienam po dovaną. O Emai – sužadėtuvių žiedas!.. Ta diena, kiek ji pasakojo, buvo šilta ir graži diena – tokie dabar yra ir mano giminaitės santykiai su savo išrinktuoju.

Emai sužadėtuvės buvo įsimintinos, jautrios, jos pasakojimas sužavėjo ir mane. Juk svarbiausia – ilga ir laiminga santuoka, o ne tai, kokios prabangios buvo sužadėtuvės“, – rašo skaitytoja 15min GYVENIMAS.


Norite dalyvauti konkurse „Kaip aš susižadėjau“? Dar turite laiko iki vasario 17 d. Rašykite ir siųskite mums savo istorijas gyvenimas@15min.lt! Visą informaciją apie tai, kaip dalyvauti konkurse, rasite ČIA.

Dviem istorijų-nugalėtojų autoriams atiteks po Estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centro „Aestheta“ įteigtą prizą – 50 eurų vertės dovanų kuponą.

„Aestheta“ dovanų kuponas
„Aestheta“ dovanų kuponas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai