Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gėjų porai teko bėgti iš Rusijos, kad neprarastų įvaikintų vaikų

Porai, kuriai buvo pagrasinta, kad bus atimti jų 12-kos ir 14-os metų sūnūs, teko bėgti iš Rusijos.
Gėjų pora
Gėjų pora / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gėjai LGBT+

Andrejaus Vaganovo 12-metis sūnus birželį pasiskundė pilvo skausmais, atvyko greitoji pagalba ir jį išsivežė. Paaiškėjo, kad dėl šio skausmo nerimauti neverta – nieko rimta berniukui nenutiko. Vis dėlto būdamas ligoninėje personalui šis prasitarė, kad jiedu su broliu neturi mamos – jie turi du tėčius, rašo buzzfeednews.com.

Andrejus su partneriu Jevgenijumi augina įvaikintus berniukus jau dešimtmetį. Po to, kai sūnus atsidūrė ligoninėje ir prasitarė apie du tėčius, jiedu atsidūrė po padidinamuoju stiklu. Tad teko bėgti iš Rusijos kartu su savo dviem sūnumis, kad nebūtų apkaltinti pažeidę Rusijos įstatymus, kalbančius apie gėjų propagandą. Įstatymus esą jie galėjo pažeisti vien todėl, kad yra pasakę savo vaikams, kad jie vedę.

Duodamas interviu Andrejus pasakojo, kad jis įsivaikino vyresnėlį sūnų 2009-aisiais. Po dvejų su puse metų nusprendė įsivaikinti dar kartą – Denisą. Tai įvyko maždaug tuo pat metu, kai jis susipažino su Jevgenijumi ir jį pamilo. Galiausiai pora susituokė Danijoje, kur tos pačios lyties porų santuokos leistinos.

„Mes niekada neprašėme vaikų kažko slėpti“, – tvirtino A.Vaganovas.

„Tai buvo mūsų sąmoninga pozicija, paaiškinant, kodėl šis klausimas kažkaip stigmatizuojamas“, – tęsė jis.

Tačiau vaiką išrašant iš ligoninės jis iš administracijos sulaukė perspėjimo, kad teks atsakyti į keletą klausimų policijoje. Netrukus ši istorija vienpusiškai buvo nušviesta spaudoje. A.Vaganovas viename iš straipsnių netrukus buvo apšauktas vaikų prievartautoju, kaip ir jo mylimasis. Kitą dieną kartu su advokatu jie buvo iškviesti pasikalbėti su tyrėju.

Po kelių dienų Denisas, kuriam dabar 14-ka, taip pat buvo iškviestas į apklausą. Šeimos advokatas perspėjo juos palikti Rusiją kuo greičiau, kol nėra teismo išvadų (nesvarbu, kokios jos bebūtų), nes vaikai greičiausiai atsidurs globos namuose.

Į tyrimą įsitraukė ir ligoninės vadovas, kuris esą artimas tyrimą atliekančiai aplinkai ir yra nusiteikęs prieš gėjus.

Kai po kelių dienų buvo pasiūlyta Jurijų perkelti į valstybinį reabilitacijos centrą, vyrai suprato, kad laikas važiuoti iš Rusijos. Netrukus jie susikrovė daiktus ir išvyko kartu su savo sūnumis. Tyrimą vykdantys pareigūnai reikalauja, kad jie grįžtų į apklausas.

Nors teismo ekspertizė neparodė jokių fizinio išnaudojimo ženklų, porą jau buvo bandyta apkaltinti net bandymu nužudyti savo įvaikintus berniukus. Tiesa, nė vienam iš jų nėra pareikšta oficialių kaltinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai