Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geram seksualiniam gyvenimui amžius – ne kliūtis: libido pakelti padės šie patarimai

Natūralu, kad einant laikui libido keičiasi. Pokyčiams įtakos gali turėti tikrai daug kasdienio gyvenimo veiksnių: nuo streso iki hormoninių pasikeitimų. Žinoma, ir amžius gali turėti įtakos šiuo klausimu, tačiau net ir vyresniame amžiuje galima gyventi tikrai puikų seksualinį gyvenimą. Tad dalinamės keletu patarimų, kurie padės jums kai jausite, jog krenta jūsų libido.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / 123RF.com nuotr.

Suvaldykite nerimą

Padidėjęs nerimas yra viena Iš dažniausiai pasitaikančių nuslopusio libido priežasčių, kuri būdinga ir vyrams, ir moterims. Dirbantys įtemptą darbą, turintys įvairiausių atsakomybių bei bandantys suspėti su itin greitu šiuolaikinio gyvenimo tempu, žmonės gali jausti nuolatinį nuovargį, kuris gali privesti ir prie sumažėjusio poreikio seksui. Norintys sumažinti patiriamo nerimo kiekį bei pakelti savo libido, turėtų pabandyti laikytis miego higienos, skirti laiko mėgstamiems užsiėmimams, reguliariai mankštintis ir jei nerimą suvaldyti tikrai darosi pernelyg sudėtinga, pabandyti kreiptis į specialistus.

Labiau pasitikėkite savimi

Nuo to, ką galvojate apie savo kūną ir kaip jame jaučiatės, priklauso ir tai, kaip jaučiatės dėl sekso. Jei esate neigiamos nuomonės apie tai, kaip atrodote, tai jus gali tiesiog atgrasyti nuo mėgavimosi seksu arba nuo paties sekso. Savivertę ir libido galite pakelti perkeldami dėmesį nuo savo trūkumų prie savo privalumų. Tai pat padeda sekso metu koncentruotis būtent į patį veiksmą ir jo teikiamą malonumą, rašoma healthline.com.

123RF.com nuotr./Pora miegamajame
123RF.com nuotr./Pora miegamajame

Gerai išsimiegokite

Dėl įtempto gyvenimo būdo, kai kurie žmonės neranda laiko pilnavertiškam miegui. Dėl užimtumo taip pat sunku atrasti laiko ir meilės žaidimams. Tie, kurie bando derinti darbą su daugeliu kitų atsakomybių, gali jausti mažesnį potraukį seksui. Pakelti savo energijos lygį, o tuo pačiu ir libido, galite rasdami laiko pasnaudimui dienos metu. Nepakenks ir vartoti maisto produktus, turinčius daug baltymų ir sudėtinių angliavangenių.

Valgykite afrodiziakais laikomus maisto produktus

Taip taip, padidinti libido galima ir įtraukiant tam tikrus produktus į savo mitybą. Figos, bananai, avokadai ir šokoladas yra laikomi afrodiziakais. Minėtuose vaisiuose gausu vitaminų ir mineralų, kurie naudingi sveikatai, na, o šokoladas skatina serotonino gamybą ir gerina nuotaiką.

Susitelkite į pačių santykių pagerinimą

Galbūt jūsų libido sumažėjęs visai ne dėl streso ar gyvenimo būdo, o tiesiog santykiuose su partneriu atsirado per daug rutinos ir per mažai jaudulio? Natūralu, kad poreikis seksui ilgą laiką būnant kartu gali sumažėti, tačiau tikrai galima jį atgaivinti ir grąžinti į pradines aukštumas. Pabandykite susitelkti į pačių santykių pagerinimą. Paieškokite bendrų jums abiems įdomių veiklų, kalbėkitės atvirai apie iškylančias problemas ir ne tik, skirkite laiko vienas kitam. Na, o norėdami įžiebti daugiau aistros, galbūt skirkite savo antrai pusei romantišką pasimatymą?

Vida Press nuotr./Pora lovoje.
Vida Press nuotr./Pora lovoje.

Nepamirškite preliudijos

Kokybiškesnis ir malonesnis seksas taip pat gali padėti pakelti libido. O norėdami tikrai gero sekso, nepamirškite preliudijos: bučinių, glamonių, galbūt į pagalbą pasitelkite sekso žaislus, bei, žinoma, niekam nepakenkė oralinis seksas. Po itin gero sekso, gali būti, jog norėsite jo dar ir dar ir atsisveikinsite su visomis libido problemomis.

Meskite rūkyti

Rūkymas gali turėti neigiamą poveikį žmogaus širdies ir kraujagyslių sistemai. Gera širdies sveikata yra svarbi ir seksulinėms kūno funkcijoms. Rūkantys žmonės gali pastebėti, kad nustojus rūkyti padidėja jų energijos lygis ir lytinis potraukis.

Pabaigai

Svarbu prisiminti, jog kiekvienas yra individualus ir libido gali svyruoti. Tad jeigu jūsų libido nėra toks aukštas lyginant su kitais, tai nebūtinai yra problema, rašoma medicalnewstoday.com. Žinoma, norint padidinti libido, galim išbandyti įvairiausius ankščiau paminėtus metodus. Taip pat verta nepamiršti, jog sumažėjęs libido yra kompleksinė problema, kuriai įtaką daryti gali ne tik fiziniai, bet ir pscihologiniai aspektai. Tad prieš bandant patiems susitvarkyti su sumažėjusiu lytiniu potraukiu, patariama pasikonsultuoti ir su gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne