Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jokio kontakto: kaip išjudėti iš mirties taško, kai negalite pamiršti savo eks

Tiems, kurie nors kartą patyrė išsiskyrimą, ypač jei tai įvyko ne jūsų noru, pažįstamas jausmas, kai labai norisi vėl atkurti ryšį. Net ir tie, kurie patys tvirtai nusprendė skirtis, po kiek laiko gali susvyruoti – ar gerai padariau? Pasiilgau, man vieniša... Apnikus tokioms mintims ilgai netrunka, kol susisiekiama su eks. Tik štai, jei iš tiesų norite judėti į priekį, būtent to ir nereikėtų daryti.6
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Įprastai susidūrimas su savo eks ar bandymas grįžti į senuosius santykius nieko gero neatneša – jei žmonės grįžta nepasikeitę, jie ir vėl susiduria su tomis pačiomis problemomis, dėl kurių santykiai iširo ir pirmąjį kartą. Tuomet lieka dar didesnis kartėlis ir iš naujo tenka išgyventi išsiskyrimo, vienatvės ir pamiršimo etapą. Todėl norintiems judėti į priekį ir pamiršti tą žmogų, ypač jei tikrai jus įskaudino, rekomenduojama nepalaikyti jokio kontakto. Visiškai jokio.

„Tai gali atrodyti kaip ekstremalus žingsnis, tačiau kontakto nutraukimas gali būti greičiausias ir efektyviausias būdas iš tiesų judėti pirmyn“, – womenshealthmag.com sako Heather Hagen, licencijuota šeimos bei santuokos terapeutė.

Žinoma, malonu sulaukti žinučių ar patiems parašyti savo eks apie tai, kaip ilgitės to žmogaus, ar jausti savo vertės patvirtinimą kaskart eks peržiūrėjus jūsų įkeltą istoriją į instagramą ar feisbuką. Tačiau neturėtumėte aukoti savo emocinės sveikatos bei asmeninio augimo dėl dėmesio trupinių, kurie gali būti labiau susiję su jūsų eks ego nei su jūsų abiejų ryšiu, minėtam moterų portalui paaiškina santykių koučerė dr. Susan Trotter.

„Jokio kontakto taisyklė reiškia, kad turite visiškai nutraukti bet kokį kontaktą po romantinių santykių pabaigos. Tai reiškia jokios tarpusavio komunikacijos telefonu, žinutėmis, programėlėse ar socialiniuose tinkluose. Jokio kontaktavimo, net jei eks susisiekė su jumis ar jūs nekantraujate parašyti patys“, – taisyklę paaiškina S. Trotter.

Ji paaiškina, kad kardinalus elgesys reikalingas todėl, kad net nekasdienis kontakto palaikymas prailgina ilgesio, liūdesio periodą ir tampa sunkiau pamiršti tą žmogų. Negana to, santykių ekspertė netgi siūlo blokuoti savo eks socialiniuose tinkluose, jeigu pagaunate save vis naršant po eks profilį, keliamas istorijas (story) ir kt., nes tokiu atveju vis tiek dirginate save ir nepadedate sau pamiršti to žmogaus.

Žinoma, toks kontakto nutraukimas turi įvykti abiem pusėms jau išsiaiškinus, kodėl įvyko skyrybos, ir priėmus sprendimą pasukti skirtingais keliais. Tad apie tai, jog ketinate nutraukti bet kokį tolimesnį ryšį, galite informuoti ir savo eks.

Paaiškinkite, kad, jei su jumis eks bandys susisiekti, jūs neatsakysite – ne todėl, kad jums nerūpi, o kad tai geriausias būdas abiem pamiršti vienas kitą.

„Paaiškinkite, kad nors ir gali būti sunku nepalaikyti jokio kontakto, jūs jaučiate, kad šios nubrėžtos ribos bus geriausia proga abiem išgedėti buvusius santykius ir judėti į priekį, kas leis patirti naujų dalykų ir galimai atves į naujus santykius ateityje. Paprašykite gerbti jūsų ribas ir paaiškinkite, kad, jei su jumis eks ir bandys susisiekti, jūs neatsakysite – ne todėl, kad jums nerūpi, o kad tai geriausias būdas abiem pamiršti vienas kitą“, – tokią pokalbio formą siūlo S.Trotter.

H.Hagen priduria, kad tai paaiškinti išties svarbu, kaip ir svarbu, jog buvęs partneris ar partnerė suvoktų, jog tai gali padėti jums abiem gyventi toliau; kad tai nėra vien jūsų savanaudiška išmonė.

Žinoma, tai nereiškia, jog daugiau niekada gyvenime nebegalėsite pasikalbėti. Tik tol, kol tikrai pasijusite nurimę, nebesvajojantys apie santykių atkūrimą ir galintys nuoširdžiai, be intencijų, pasidomėti: kaip tu laikaisi?..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai