Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jūsų partneris traukiasi: keturi ženklai, rodantys, kad „ilgai ir laimingai“ baigėsi

Santykiai – kaip banguojanti jūra. Natūralu, kad geresnį etapą keičia toks, kai susikalbėti sunkiau, padaugėja konfliktų, ko priežasčių galima rasti ne vieną. Bet kol santykiai „gyvi“, kol barnius keičia geros emocijos, ilgesys, empatija ir kiti jausmai – tai natūralu. Nors visi svajoja apie ramius ir labai harmoningus santykius, kartais jie gali būti painiojami su paprastų paprasčiausia apatija. O ji – jau vienas iš keturių labai rimtų ženklų, kad vienas iš partnerių traukiasi.
Skyrybis
Skyrybis / 123RF.com nuotr.

„Psichology today“ dalinasi įžvalgomis, kokie keturi labai rimti signalai rodo, kad meilė išblėso ir gali būti, kad sugrąžinti jos nepavyks.

Fizinė ir emocinė distancija

Atstumas santykiuose susijęs ne tik su fizine erdve tarp partneriu, gerokai dažniausia pirmiausia kalbame apie atsirandančią emocinę prarają. Fizinį atstumą galima lengvai pastebėti – mažiau apkabinimų, bučinių ar fizinio artumo akimirkų, tačiau emocinį atstumą dažnai nustatyti sunkiau. Galite pastebėti, kad partneris mažiau dalyvauja pokalbiuose, atsakinėja vienprasmiškai arba neinicijuoja dialogo.

Šis atsiribojimas taip pat gali pasireikšti partnerio nenoru dalytis savo mintimis ir jausmais. Į klausimą, kaip sekėsi ši diena, ką manai apie vieną ar kitą dalyką, sulaukiate tiesiog nereikšmingų frazių – nežinau, viskas gerai. Jei tai nutinka kelis kartus, galbūt tai rodo tik nuovargį ar prastą nusiteikimą, tačiau tam tęsiantis ilgiau, reikėtų susimąstyti apie santykių kokybę.

123rf.com /Pora
123rf.com /Pora

Ten, kur anksčiau buvo atviras bendravimas, dabar stovi tylos siena arba paviršutiniški pokalbiai, kurie niekada nevirsta niekuo reikšmingu? Kai jūsų partneris pradeda viską laikyti savyje, tai ženklas, kad vyksta emocinis atitolimas.

Padidėjęs dirglumas

Dar vienas ženklas, kad jūsų partneris emociškai atsitraukia, yra pastebimai padidėjęs dirglumas. Kai esminis nusivylimas jau nesureikšminamas, neretai atsitinka taip, kaip kliudyti ima būtent smulkmenos, maži dalykai. Tai, kas anksčiau būtų buvę nedidelis nepatogumas, emocinio nutolimo laikotarpiu gali sukelti neproporcingą reakciją.

Šis irzlumas gali pasireikšti šmaikščiais komentarais, aštresniu charakteriu arba polinkiu ginčytis dėl nereikšmingų dalykų. Kitaip tariant, jūsų partneris tarsi ieško priežasčių atsiriboti arba kovoja vidinius konfliktus, kuriais nesidalija. Toks elgesio pokytis gali sukurti įtemptą atmosferą, kai kiekvienas bendravimas atrodo tarsi vaikščiojimas ant kiaušinio lukšto.

Padidėjęs dirglumas dažnai signalizuoja apie gilesnes santykių problemas, pavyzdžiui, neišspręstą nuoskaudą, stresą ar nepasitenkinimą. Labai svarbu atpažinti ir spręsti šį pokytį, kol jis nesukėlė rimtesnių problemų arba visiškai nenutrūko santykiai.

Apatija

Apatija yra vienas iš iškalbingiausių ženklų, kalbančių apie emocinį partnerio nutolimą. Abejingumas gali pasireikšti įvairiais būdais, pavyzdžiui, entuziazmo stoka bendrose veikloje, kuria anksčiau labai mėgdavote, nesirūpinimu dalykais, kurie anksčiau buvo svarbūs. Kai partneriui nustoja rūpėti smulkios jūsų gyvenimo detalės – kaip praėjo jūsų diena, jūsų mintys ir jausmai, tai – raudona vėliava.

Abejingumas taip pat gali pasireikšti tuo, kaip partneris reaguoja į konfliktus. Jei anksčiau būdavo aistringų diskusijų ar net ginčų, o dabar jaučiate, kad antroji pusė visada nusileidžia, nesigilina į klausimus, numoja ranka, tai – nebūtinai geras ženklas. Tai gali būti ne ženklas, kad jam svarbiau jūsų savijauta ar emocijos, o greičiau tai, kad jis artėja prie visiško abejingumo. Dėl to vėliau ima didėti emocinis atotrūkis, nes neišspręsti konfliktai kaupiasi, o tai veda į izoliaciją.

Ateities planų vengimas

Sveiki santykiai dažnai susiję su ateities planavimu, nesvarbu, ar tai būtų savaitgalio išvyka, ar didelis pirkinys, pavyzdžiui, namas. Kai partneris nustoja dalyvauti šiuose pokalbiuose, tai gali būti ženklas, kad jis nebeinvestuoja į ilgalaikį santykių potencialą.

Vengimas planuoti ateitį gali pasireikšti įvairiais būdais. Galbūt jie neįsipareigoja dėl būsimų įvykių, vangiai kuria planus arba yra abejingi kažkada išsikeltiems jūsų bendriems tikslams. Jie gali vengti pokalbių apie ateitį, todėl jums gali būti neaišku, kur link judės jūsų santykiai.

Kai partneris pasitraukia iš ateities planavimo, dažnai taip nutinka dėl to, kad jis nėra tikras dėl santykių gyvybingumo ar jausmų. Šis neryžtingumas gali lemti reikšmingesnius pokyčius, pavyzdžiui, svarstymus nutraukti santykius.

Atpažinti ženklus, kad jūsų partneris tolsta, norint dar išsaugoti santykius, būtina. Nors apatija ir atstumas yra aiškūs rodikliai, kad antroji pusė tolsta, o padidėjęs dirglumas ir ateities planavimo stoka – labai svarbios raudonos vėliavos, laiku į tai atkreipus dėmesį, dar galima mėginti išsaugoti santykius. Žinodami į ką atkreipti dėmesį, nepraleisdami pro akis, nenumodami ranka, galite užbėgti už akių santykių griūčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas