Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, kad seksualinis gyvenimas taptų malonus? 6 klaidos, kurias daro moterys

Intymus gyvenimas išgyvena ir pakilimus, ir nuopuolius, ir visišką stagnaciją. Natūralu, kad klysta abu partneriai ir tos klaidos gali būti pačios įvairiausios. Kas padės rasti išeitį?
Pora miegamajame
Pora miegamajame / 123RF.com nuotr.

Kaip rašoma webmd.com, partneriai dėl netinkamo sekso gali kaltinti vienas kitą, tačiau visada pravartu pažvelgti ir įvertinti savo elgesį. Santykių ir sekso ekspertai išskiria šias klaidas, kurias daro moterys, ir pataria, kaip jas ištaisyti ir ką daryti, kad seksualinis gyvenimas taptų malonus abiem partneriams.

Pirma klaida – neinicijuojate sekso su partneriu

Kodėl moterys nerodo iniciatyvos? Kaip pastebi Lesas Parrottas, psichologijos profesorius ir knygų autorius, tai viena didžiausių klaidų. Galvojama, kad toks elgesys gali pasirodyti pernelyg veržlus ar agresyvus, tad baimė pristabdo norą imti vadžias į savo rankas.

„Dauguma vyrų jaučiasi taip, tarsi jie visada būtų iniciatoriai, o tai nusveria santykių svarstykles į vieną pusę – kitaip tariant, nėra pusiausvyros aistroje. Vyrai nori lygiai taip būti gundomi savo partnerių, kaip ir moterys“, – teigia specialistas.

Įsikibimas į senas idėjas apie sekso vaidmenis malšina ir mūsų pasitenkinimą seksualiniais santykiais, mano psichoseksualinės terapijos specialistė Ruth Westheimer. „Manau, kad yra moterų, kurios lygiai taip pat domisi seksu kaip ir vyrai“, – teigė ji.

Specialistai sako – kartais parodykite savo susidomėjimą žengdamos pirmąjį žingsnį. Tikėtina, kad partneris įvertins jūsų pastangas, o jūs galite patirti naują pasitenkinimo lygį prisiimdamos atsakomybę už savo seksualinę patirtį, ką, pasak R.Westheimer, moterys ir turėtų daryti.

Antra klaida – nerimaujate dėl savo išvaizdos

Galvojimas apie tai, kaip atrodote sekso metu, neleidžia mėgautis procesu bei menkina galimybę patirti orgazmą. R.Westheimer sako pamiršti savo išvaizdą ir susikoncentruoti į malonumą.

„Vyrai nori, kad moterys išsilaisvintų sekso metu, o tai padaryti sunku, jeigu jos nerimauja dėl savo trūkumų“, – teigia L.Parottas.

Antropologė Helen Fisher tikina, kad vyrai nepastebi nė pusės trūkumų, dėl kurių apsėstos moterys. „Nuostabu, kad vyrai nepastebi trūkumų, kai moteris laisva, atvira, entuziastinga ir energinga bei susidomėjusi partneriu. Todėl užuot nerimavusios dėl savo klubų ar juosmens apimties, verčiau nerimaukite dėl savo energijos ir entuziazmo lygio ir susidomėjimo savo partneriu“, – sakė specialistė.

Trečia klaida – manyti, kad vyrams reikalingas atsitiktinis seksas

R.Westheimer sako, kad turime paleisti visus senus įsitikinimus, kad moterys neseksualios ar kad seksas yra tiesiog seksas vyrams. „Kai kuriems vyrams seksas yra labai svarbus, nenumenkinkite to“, – teigia specialistė.

Tyrimas, kaip teigia L.Parrottas, palaiko idėją, kad seksas tiek vyrams, tiek moterims, kai šie yra įsipareigoję vienas kitam, teikia daugiau pasitenkinimo.

„Daugelis tyrimų atskleidžia, kad dažniausią ir kokybiškiausią seksą patiria žmonės, kurie yra susituokę. Tai daug ką atskleidžia apie atsitiktinio sekso trūkumus“, – sako ekspertas.

H.Fisher ir jos kolegų atliktame tyrime atskleidžiama, kad tiek vyrai, tiek moterys lygiai taip pat rimtai žiūri į santykius ir seksą. Daugiau nei 50 proc. moterų ir 52 proc. vyrų, kurie įsitraukė į vienos nakties nuotykį teigė, kad tikėjosi užmegzti rimtesnius santykius. O vienas trečdalis būtent taip ir padarė. Kokia viso to pamoka?

„Nereikia galvoti, kad vyrai yra neromantiški. Dvi didžiausios klaidos yra tos, kad moterys nėra seksualios, o vyrai nėra tokie romantiški kaip moterys“, – sakė H.Fisher.

Ketvirta klaida – įsitikinimas, kad vyrai visada pasiruošę seksui

Daugelis dalykų gali paveikti vyrų libido – nuo šeiminio gyvenimo iki darbo, sąskaitų ar nuovargio. Tai dažnai nustebina daugelį moterų ir jos vyrų nesidomėjimą seksu priima labai asmeniškai.

„Moterims tai yra šokas, todėl jos tuo netiki“, – taip H.Fisher apibūdina moterų reakciją, kai jų vyrai pasako, kad nėra nusiteikę seksui. Ji prideda ir tai, kad tai nėra susiję su tuo, kad vyras nemyli savo moters, kaip dažnai galvoja jų partnerės. „Vyrai tiesiog nenori mylėtis“, – aiškina ji.

123RF.com nuotr./Jauna pora
123RF.com nuotr./Jauna pora

Penkta klaida – nepasakote, kas jums patinka

Kitaip tariant, kalbėjimas atvirai ir tiesiai apie seksą, kas mums patinka ir kas nepatinka, pasak L.Parrotto, gali mus priversti jaustis nepatogiai, net jeigu su partneriu esame artimi ir ilgą laiką kartu. Tačiau tai vienintelis būdas pasiekti pasitenkinimą teikiančius seksualinius santykius.

„Moteris turi prisiimti atsakomybę už savo seksualinius potyrius. Joks vyras negali jos privesti prie orgazmo, jeigu ji neprisiima atsakomybės už savo seksualinę patirtį. Netgi geriausias meilužis negali žinoti, ko jai reikia, jeigu ji nieko nepasakys“, – sako R.Westheimer.

Remiantis H.Fisher, vyrai nori suteikti malonumą savo moterims: „Jeigu galite pasakyti, ko norite, neįžeisdamos jų ego, jie tai įvertins“. Geriausia pasakyti savo norus nepamirštant akcentuoti ir to, kas jums patinka.

Šešta klaida – susierzinate, kai vyras pasiūlo ką nors naujo

Jeigu jau ilgą laiką esate kartu, gali norėtis paįvairinti seksualinį gyvenimą. Tad jeigu jūsų vyras pasiūlo pamėginti ką nors naujo, tai nereiškia, kad jis yra nelaimingas su jumis ar nėra patenkintas seksualiniu gyvenimu. Trumpai – nepriimkite to asmeniškai. Tiesa, kaip sako L.Parrottas, svarbu išlikti savo komforto zonoje.

„Niekas neturėtų jaustis įpareigotas daryti to, ko nenori savo asmeninėje ir intymioje sferoje. Jeigu jūsų vyras klausia, ar norėtumėte išmėginti to, kas yra už jūsų moralės ribų, aiškiai pasakykite, kad tai yra ne jums ir paaiškinkite, kodėl. Žinoma, kalbėkite su meile ir kuo švelniau. Jeigu tai nesusiję su moralės normomis, tačiau vis tiek tai yra nepriimtina, taip pat paaiškinkite, kodėl. Jeigu tai stebinantis prašymas ir jums neramu, stenkitės nereaguoti pernelyg audringai. Galite pasakyti, kad jums reikia laiko pagalvoti“, – kalba L.Parrottas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas